Spotgedichtje over Kamp

Ik werd vannacht om 5:15 wakker en had opeens inspiratie en een gedichtje over Kamp in mijn hoofd. Ik heb vandaag geprobeerd hem te reproduceren, dit is niet helemaal gelukt helaas, die van vannacht was een stuk grappiger. En daarnaast ben ik ook verre van een goed dichter zou ik willen stellen, toch vond ik deze poging wel grappig dus heb ik hem wel online gezet.

Die minister Kamp
Ach wat is dat toch een ramp

Die man die had bedacht
Ik sla op die Groningers geen acht

Dat viel hem even vies tegen
Die Groningers, die zijn niet verlegen

De Groningers zeuren echt niet gauw
Maar als het moet, dan lusten ze je rauw

Dus nu gaan ze protesteren
En laten zich niet zomaar keren

Die Kamp moet maar eens leven
In een gebied waar ze dagelijks beven

Als de NAM dan toch gas boren moet
Dan kan Kamp mooi ervaren wat dat doet

En als Kamp dan ook lekker beeft
Dan weet hij wat er onder de Groningers leeft

Misschien beslist hij dan correct
Voor deze hele zaak hem nekt

En laten we vooral niet vergeten
Dat we Kamp wel laten zweten

Maar dat het geld voor het hele kabinet
Ze passen tenslotte allemaal de schuldenaars pet