Sterfdag

Aanstaande dinsdag om 2:30 's ochtends/'s nachts is het een jaar geleden dat mijn moeder is overleden. Ik merk dat ik het hier de laatste paar dagen wat moeilijker mee heb.

Voor deze dinsdag heb ik vrij gevraagd op mijn werk en ga ik naar Scheveningen toe met Diane om mijn moeder te herdenken. Ze is daar op zee uitgestrooid dus het leek mij fijn om haar op de pier van Scheveningen te herdenken en dan 's avonds in haar herinnering een borrel te drinken. De sigaret roken zal ik overslaan gezien ik daarmee gestopt ben maar ik vind dat de borrel moet.

Tegelijk zal ik Diane mee uit eten nemen op de boulevard van Scheveningen, ook omdat ik dit vroeger ook vaak deed met mijn moeder en het gewoon een fijn idee is om dit in haar nagedachtenis nog eens te doen.

Ik merk het laatste jaar hoe erg ik mijn moeder mis, ondanks dat wij niet altijd de beste band hadden en elkaar veel plaagden mis ik het gewoon om haar soms te bellen en te vertellen over mijn leven. Ik zou haar heel graag kennis laten maken met Diane, vertellen en laten zien hoe goed het het laatste jaar met mij gaat en gewoon nog eens ouderwets elkaar lekker pesten. Ook onze gezamenlijke vakanties met Anne-france en soms Jeanette mis ik regelmatig.

We zijn nu een jaar verder maar mamma, ik mis je nog steeds en ik vrees dat ik dat ook nog een tijd zal doen.