Words you should not use

Korte tijd geleden had Arjen Lubach in zijn show 'Zondag met Lubach' een heel mooi stukje over de zin 'optreden, niet aftreden', van de week had ik een gesprek met iemand wat mij daaraan deed denken. Haar vriendin had na een jaloerse reactie over een etentje met een collega, die overigens ook nog getrouwd was, gezegd: Ik vertrouw jou wel maar die ander niet.

Die zin is meerdere keren in verschillende relaties tegen mij gezegd dus ik heb daar nogal een mening over. Naar mijn mening is dit een zin die je NOOIT mag gebruiken in een relatie!

Het is namelijk zo dat als er iets gebeurd tussen 2 mensen beide hier mee moeten instemmen, anders word het verkrachting en dat is wel een heel ander verhaal. Misschien bedoel je het niet zo, misschien voel je het niet zo, maar je zegt gewoon: Jij bent niet sterk genoeg of houdt niet genoeg van mij om verleiding te weerstaan.

In een relatie kies je voor elkaar en zou het zo moeten zijn dat als jouw partner met iemand afspreekt jij je daar veilig onder zou moeten voelen in het besef dat jouw partner voor jou gekozen heeft en van jou houdt. Als je je daar al niet veilig in voelt en je bent echt bang dat je partner niet genoeg van je houdt om tegen verleiding bestand te zijn praat er dan over. Kom niet met zo een zin want het helpt niet. Zodra iemand daar even over nadenkt komt hij of zij tot de conclusie dat je eigenlijk gezegd heb dat je hem of haar niet vertrouwd.

Ga gewoon het gesprek aan in plaats van met verkapte beschuldigingen te komen want je verpest je relatie daar mee.