De humanitaire crisis in Griekenland word steeds erger *Updated*

De afgelopen tijd heb ik al vaak wat over Griekenland en de crisis gepost op Facebook. Mensen die meer volgen dan de mainstream pers weten waarschijnlijk al dat de Griekse schuld zoals wij die kennen vooral een leugen is. Het geld wat Griekenland heeft gekregen als noodhulp gaat rechtstreeks naar de Duitse, Franse en Nederlandse(!!) banken. De Grieken zelf worden uitgezogen...

Vandaag kwam ik dit artikel tegen: De humanitaire crisis in Griekenland word steeds erger

Ik had hier op Facebook het volgende over te zeggen:

Ik word zo verschrikkelijk kwaad als ik dit lees, als het tot mij doordringt dat de EC, het IMF en de ECB, gesteund door de complete westerse politiek waaronder die achterlijke gladiolen die ons land besturen gewoon bezig zijn met 10 miljoen mensen dood te laten gaan, te sterven van honger, van koude, van gebrek aan elektriciteit... alleen om dat die ()*^&^$^%# banken nog een keer gered moesten worden.
Wij praten alleen maar over de cijfertjes en moeten betalen maar het is in dat land op het moment erger met honger en gebrek dan het hier was vlak na de tweede wereld oorlog! Hoe durven wij onszelf nog mensen te noemen? Hoe durven die lui die zich hier verkiesbaar stellen en dit er door drukken onder dwang van Brussel zich nog mensen te noemen? Ik heb er geen woorden voor, alleen tranen voor die arme grieken wiens oma of moeder dood gaat omdat er extra btw op de elektriciteit geheven moet worden van de Trojka en ze daardoor het beademingsapparaat niet meer aan kunnen hebben. Tranen voor die man die zijn dementerende vrouw van het dak duwt en er zelf achteraan springt omdat hij geen eten meer voor haar en zichzelf kan betalen. Walgelijk gewoon dat ons Europa wat gebouwd is op het idee van een unie vormen zodat we elkaar konden helpen dit soort dingen doet! Mijn opa die keihard geknokt heeft om de Europese Unie waar te maken zou zich omdraaien in zijn graf als hij doorhad dat zijn opvolgers er alleen maar iets leuks voor de elite van maken en de rest uitzuigen zoals een teek bloed uit een hond zuigt!

*Update*

Na de post kwam een stukje discussie op gang in de comments, ik wil hier een comment pasten samen met mijn (nogal lange) reactie er op:

Comment: Eigenlijk onbegrijpelijk dat er nog geen burgeroorlog is uitgebroken daar. Maar goed, nu gaat er weer 7 miljard naar de westerse banken. Hoewel de media durft te beweren dat het naar "Griekenland" gaat, geloof ik daar weinig van...

Mijn reactie: ik vind het al onbegrijpelijk dat de gemiddelde Nederlander dit gewoon over zich heen laat komen en dat we hier nog niet massaal de straat op zijn gegaan. 4 jaar geleden ongeveer werd er door een of ander internationaal bureau al op gewezen dat er in Nederland ook een Arabische lente aan zat te komen als we zo doorgingen, we zijn alleen maar harder zo doorgegaan en nog steeds denkt elke Nederlander alleen maar 'als ik het maar overleef'. De solidariteit en saamhorigheid is helaas zeer effectief met wortel en tak uit onze maatschappij geroeid.

Zorg maar gewoon dat iedereen blijft denken in 'wij' en 'zij', laat die Nederlanders maar schelden op de Polen of Marokkanen, als ze maar niet door hebben dat het eigenlijk die hartstikke Nederlandse politici en bank directeuren zijn waardoor alles zo slecht is. Geef ze maar een groep om zich tegen te keren en de schuld aan te geven dan gaan ze wel akkoord met verdere bezuinigingen en inleveren van dingen. Doet me sterk denken aan 1937 en Hitler met Joden, geeft het volk iets om zich op te richten en je kunt als politici doen wat je wilt. Ik vind het zeer eng hoe deze trant zich ontwikkelt, straks heb je in de EU een haat voor islamieten en Grieken terwijl het nog steeds onze westers geld graaiers zijn die de problemen veroorzaken hier en in Griekenland.
Het waren toch ook al die Polen en Marokkanen en nog meer groepen die onze banen kwamen afpakken? Alsof niemand zich realiseert dat het de cultuur is van de bedrijven, winst-maximalisatie, dus zo goedkoop mogelijke arbeid. Dat is de oorzaak, zoveel mogelijk geld willen graaien.

We laten ons massaal voorliegen en zijn daardoor alleen nog maar met ons zelf bezig, met ons privé problemen, zonder te realiseren dat die problemen er bij iedereen zijn en dat we daar alleen samen wat aan kunnen doen door nu eindelijk eens de politiek te gaan afstraffen voor hun afbraakbeleid.

In Griekenland hebben ze dat afstraffen geprobeerd, ze hebben een andere regering gekozen, maar dat bevalt de gevestigde orde natuurlijk niet, dus moet Griekenland gestraft en uitgekleed worden want stel je voor dat in Spanje en Italië dit straks ook gebeurd, of nog leuker, in Nederland. Want dan zijn de rijke jongetjes van de ECB hun greep op de EU opeens kwijt en dat past natuurlijk niet in hun straatje. Waarom denk je dat de mainstream pers zo loopt te roepen dat de problemen worden veroorzaakt door de linkse regering in Griekenland terwijl die er nog maar paar maanden zit en het daarvoor net zo een neoliberaal geld graaiend en corrupt zooitje was als we hier en in de rest van de EU hebben.
(sorry ik word hier echt boos van)