Herinrichting deel II

Zo, inmiddels staat er een foto album online van de herinrichting van mijn benedenverdieping. Zoals je kunt zien is nog niet alles af, zo staat er, nog steeds, rommel achter de bank wat in de schuur hoort voor het grootste deel. Dit wacht nog op een opruim actie in de schuur. Daarnaast zijn er 2 boekenkasten nog niet ingericht, dit wacht nog op het schilderen van de muren.

Related daaraan wil ik graag mensen hun mening vragen. Er is hier de laatste weken veel gediscussieerd door mij en diverse vrienden en buren over welke kleur de muren zouden moeten worden. Ooit had ik bedacht dat het wit met een hint van geel moest worden, net een ietsje geler dan gebroken wit zeg maar. Maar nu heb ik eigenlijk alles wit met grijs gecombineerd dus misschien word het dan te overheersend wit.

Dus ben ik gaan nadenken en gaan brainstormen met mensen. Een van mijn buren heeft grijs met een hint van turquoise erdoor op haar muren, toen ze mij dat vertelde dat ze die kleur koos dacht ik eerlijk gezegd dat dat heel lelijk en deprimerend zou worden maar toen het een keer geschilderd was vond ik het hartstikke mooi. Dus dat gooide ik in de groep (eigenlijk naar de diverse individuen) en toen kwam er uit dat ik dan lichtgrijs met een hint van blauw er door zou moeten kiezen. Met als argumenten dat het beter past bij een mannen huis en omdat ik wat minder zon in mijn kamer krijg dan zij. Ook is er gepraat over een lichte kleur blauw.

Daarnaast is gepraat over alleen de lange muur, die waar de koelkast tegen aan staat, een kleur geven en de rest weer gebroken wit maken of alles een kleur geven. Ook daarover zijn de meningen verdeeld. Ten eerste zou ik dan de hele muur moeten doen of bij de keuken een scheiding maken? Ten tweede is de hele kamer doen niet juist rustgevender? Dit laatste is denk ik waar als ik bij mensen thuis kom die maar een van de muren een andere kleur hebben oogt dat inderdaad minder rustig voor mijn gevoel maar ik heb ook woningen gezien waar ik dat echt heel mooi gedaan vond.

Dus ik wil graag jullie mening in de onderstaande polls vragen.