RIP Schurk

SchurkHelaas hebben mijn ouders hun mooie rooie kater Schurk moeten laten inslapen eergisteren. Hij had een longontsteking en daarbij waarschijnlijk ook een hersenbloeding gehad, zijn achterlijf was niet meer goed doorbloed waardoor zijn ene achterpoot afgestorven was in enkele uren tijd. De dierenarts had kunnen proberen zijn poot af te zetten maar gezien de leeftijd (ruim 16) en zijn longontsteking was de kans op een succesvolle operatie ongeveer 3%. Daarnaast een kat op die leeftijd met een achterpoot minder leren leven is vrijwel onbegonnen werk. De keuze om hem in te laten slapen was het enige alternatief om hem dit leed te besparen.

Ondanks dat het niet mijn eigen kat is was ik toch erg gehecht aan deze lieve kater en zal ik hem echt missen. Moge hij in vrede rusten samen met alle andere huidieren die onze familie in de loop der jaren verloren heeft.