Waarom ik baal van onze politiek

Waarom is onze politiek vergeven van de achterlijke malloten?

Waarom is het belangrijker om mee te blijven doen aan stomme dingen als de JSF en de Betuwe lijn en de Vyra in plaats van er voor te zorgen dat die delen van ons volk die het minder goed hebben (een deel waar ik sinds een half jaar zelf ook weer bij hoor) er weer boven op komen?

Waarom is het belangrijker om een wit voetje te halen bij de EU en de regering (om over de geheime diensten nog maar te zwijgen) van de USA in plaats van je eigen bevolking te helpen? De bevolking die je gekozen heeft nota bene! De zelfde bevolking waar je als minister aan gezworen hebt die te dienen, het land waar je voor zou moeten staan.

En met die uitspraak wil ik echt niet figuren als Wilders aanmoedigen of zo, want laten we eerlijk zijn, die wil dit land niet helpen, die wil zijn haat tegen buitenlanders en vooral moslims uitdragen, dit is niet waar ik aan denk als ik het heb over je land en volk dienen, ik denk dan aan alle inwoners van Nederland.

Maar verdomme mensen, ik behoor tot de minima momenteel, ik heb een uitkering en eerlijk gezegd, ik heb uitsluitend een dak boven mijn hoofd omdat mijn verschrikkelijk lieve ouders mij hiermee helpen, die dit kunnen omdat mijn vader indertijd wel een goede baan kon hebben en goed kon sparen. Hoe word dit als ik kinderen krijg? Ik kan nu al nauwelijks mijn vaste lasten betalen en nog eten daarnaast, moet je voorstellen dat ik straks een kind heb wat ook financiële hulp nodig heeft, dit kan ik nooit betalen in de huidige situatie.

Korte rekensom voor de mensen in onze politiek, reken daarbij dat ik in Groningen woon, wat toch qua huizenprijzen nog een van de goedkopere gemeentes is.

Huur: 460 euro

Gas/licht: 227 euro (heel hoog ja)

Verzekering voor ziektekosten via het CVZ: 145 euro

Totaal: 832 euro

Ik krijg 880 euro per maand aan uitkering, ja ik krijg huur toeslag maar omdat ik een ex-vriendin heb die me nogal wat schulden heeft bezorgd word dit in beslag genomen net als mijn zorg toeslag.

Dus, ik houd over per maand om van te leven 48 euro en dan zijn er nog dingen die ik niet betaal, gelukkig sponseren mijn ouders mij en verdienen die wat dat betreft een heilig verklaring.

Inschrijving voor schuld sanering is iets waar in Groningen inmiddels wachtlijsten op zitten, daarnaast, ik kon altijd prima mijn eigen financien regelen, zelfs toen ik eerder een uitkering had kon ik prima mijn schulden betalen en mijn vaste lasten zonder te verhongeren, het was krap, maar het was haalbaar. Natuurlijk zou ik net rond kunnen komen, echt net, als ik over mijn huurtoeslag kon beschikken en het is ten slotte mijn eigen schuld dat ik een ex heb die me heeft opgelicht maar dan nog, juist de minima komen in de schulden, meestal door noodzakelijke dingen als een lening voor een nieuwe wasmachine of een nieuwe auto of fiets. Een oude jeugdvriend van mij zit zo krap dat hij zich geen nieuwe fiets kan veroorloven en geen geld voor de bus dus hij kan effectie niet meer naar sollicitatie gesprekken toe, hoe moet zo iemand hier weer uit komen?

Echter, laten we vooral alles privatiseren, te beginnen met zorg verzekeringen, gevolg, ik kan dit regelmatig niet meer betalen, gevolg, ik val onder het CVZ en mijn zorpremie word geind door het CJIB, niet dat ik het dna opeens beter kan betalen maar ik heb in ieder geval de toegevoegde stres dat ik vandaag of morgen dikke boetes krijg of de bak in mag hiervoor, extra stres helpt nogal in het zoeken naar een baan tenslotte, daarmee kun je je zoveel beter voorbereiden op een sollicitatie gesprek. Ik heb al werkgevers gehad die mij ontsloegen omdat ik schulden had en dit volgens hun wel moest betekenen dat ik dus geen geschikte en verantwoordelijke werknemer was, ondanks dat ik mijn werk tot dat moment prima deed en ze zeer tevreden over mij waren.

Onze geliefde minister Rutte vind dan dat wij als bevolking elkaar moeten helpen, en wat hoor je dan? Rijke mensen steunen een museum zodat armere mensen hier gratis naar toe kunnen (dit verhaal is niet uit NL volgens mij) en dan vraag ik me echt af, word je als arm persoon nou echt blij dat je gratis naar een of ander museum kan of heb je liever dat je je kinderen en jezelf ook te eten kunt geven? Ik zou liever eten en een dak boven mijn hoofd hebben dan dat ik naar een museum kan in ieder geval. We kunnen in ieder geval in Amerika zien hoe goed het werkt als een deel van je bevolking van liefdadigheid afhankelijk is, niets wat zo een goed verdient daar als een gevangenis runnen.

Dus meneer Rutte, ik heb nieuws voor u, die filantropisch ingestelde rijke VVD-ers zoals u... die helpen alleen maar als ze het zelf belangrijk vinden of er zelf nut van hebben (door PR of dergelijke dingen). Zelfs als basisschool kind in de jaren 80 had ik u op een briefje kunnen geven dat mensen alleen maar helpen als het hun goed uitkomt. Daarvoor hebben wij politici, die horen er voor te zorgen dat het HELE volk geholpen word en niet alleen hun eigen kiezers. Daarvoor betalen wij (ja zelfs wij minima) belasting en dus indirect uw loon en beveiliging (die ministers voor zover ik weet in mijn jeugd nauwelijks nodig hadden, hoe zou dat toch komen?) en die mooie villa waar u met uw gezin in woont.

Dus, wij hadden een zeer goed sociaal stelsel, uitkeringen, ziektekosten, scholing, het werd allemaal geregeld, daar heeft mijn generatie goede vruchten van geplukt, ik heb nu rijles (laat want ik ben al 35, maar goed) en ik merk dat ik profijt heb van de verkeerslessen die ik als kind op school heb gehad. Dus kunt u zich voorstellen hoe verbaasd ik was om te horen dat deze lessen door bezuinigingen NIET meer gegeven worden?? En nog harder verbaasd was ik over de zwemlessen, we zijn een van de meest waterrijke landen ter wereld, hadden in onze geschiedenis talloze doden door verdrinking, kregen zwemles op de basisschool, verplicht (ik had er een hekel aan) en we konden dus allemaal zwemmen, gevolg, ik kon het water in springen toen ik een oude man een kanaal in zag fietsen en hem redden. Dus wederom, kunt u zich voorstellen hoe verbaasd ik was toen ik hoorde dat dit afgeschaft werd?

Wij waren een kennis economie, ik als ICT-er weet dat wij als klein landje in de top 3 van de meest vooruit strevende ICT landen zaten, we zitten nu (krap 10 jaar later) niet eens meer in de top 10, hoe zou dat komen? Misschien omdat mensen zich net als in de USA hier opeens diep in de schulden moeten steken voor een studie? In een tijd waarbij de kans op een baan na die studie vrij klein is. Hoeveel mensen zullen daar nog voor kiezen? Ik ken er weinig.

Wij zijn Amerika achterna aan het gaan, ieder voor zich en de rijken voorop, want tenslotte, wat kan het hun verdomme als de armen het slecht hebben? Dat is toch alleen maar goed? Daar krijg je goedkope arbeidskrachten van. Laten we vooral de klasse scheiding nog wat verder opvoeren, doet mij denken aan bepaalde eerdere situaties in het verleden. Zoals de opkomst van de slavernij, het uitbuiten van de armen, etc.. Dit is in onze geschiedenis eeuwenlang een probleem geweest, zoals ik geleerd heb op school. Ik heb ook geleerd op school dat we inmiddels een verlicht volk zijn wat deze problemen overwonnen heeft en wat als volk aangestuurd door onze politici voor zichzelf en elkaar zorgt. Waarom moet dit zo hard afgebroken worden? Vind u het gek dat onze maatschappij harder word? Vind u het gek dat mensen elkaar niet meer helpen op straat? En in plaats van het aan te moedigen dat mensen elkaar helpen en voorlichting te geven waarom dit goed is zoals in mijn jeugd gebeurde gaan we het strafbaar stellen als het niet gebeurd en de optie bieden om mensen aan te klagen als ze je niet goed helpen. Gevolg? Mensen rennen liever weg dan te helpen en vind je het gek?

Geachte politici, zie toch in dat regeltjes verzinnen voor elk incident wat er gebeurd niet helpt, snap toch een keer dat goede scholing en voorlichting hier erg belangrijk in is. En snap aub een keer dat als het economisch slecht gaat dat je niet moet proberen de bedrijven te helpen maar de mensen. Indien mensen zich comfortabel voelen en niet bang zijn dat het financieel slecht gaat in de toekomst dan gaan ze consumeren en DAT helpt de bedrijven, dat snap ik met mijn boeren verstand, dat hebben diverse professoren in de Economie jullie geprobeerd duidelijk te maken, waarom snappen jullie het dan niet? Daarintegen laten jullie liever de grote bedrijven voortbestaan met allerlei subsidies of belasting kortingen en gaan bedrijven zoals het mijne, waar ik en mijn zakenpartner toch redelijk van konden rondkomen, op de fles gaan

En stilaan zijn er steeds meer mensen zoals ik die zich afvragen wat voor nut al die clowns in Den Haag nog hebben, die stilaan een steeds grotere hekel aan de maatschappij waar ze in leven krijgen, een maatschappij die ze liefhadden tot pakweg 10 jaar geleden, een maatschappij waar ze nog steeds graag aan mee zouden doen, toe zouden bijdragen en een onderdeel van zouden zijn. DIezelfde maatschappij die er, ondanks alle sociale normen en waarden waar hoogdravend over gepraat werd in onze jeugd er niet meer is voor de mensen die er deel van uitmaken en die het merendeel van de mensen als een melkkoe ziet en behandeld... Natuurlijk tot er weer bijna verkiezingen zijn, dan komen de mooie beloftes weer, en dan heb je gekozen en veranderd er geen klap, word het alsnog alleen maar erger...

En ondertussen verbaasd zijn dat steeds minder mensen gaan stemmen en dat ze steeds meer uit protest op een partij als de PVV stemt, een partij die allang heeft laten zien dat het geen enkele belofte nakomt of zelfs maar zijn eigen verkiezingsprogramma snapt. Een partij die rustig van de ene op de andere dag zijn standpunt wijzigt en waar niet mee te praten valt. Geachte politici, dit is een wake up call, mensen moeten jullie gekonkel en gezeik en incident politiek en prestige projectjes niet meer, mensen willen daadkracht, mensen willen politici die er voor dit land zijn, die niet hielen likkers van de USA en de EU zijn maar politici die dit land helpen, die er voor de inwoners van dit land wat goeds van maken. Beste politici, poog toch aub de verzorgingsstaat van de jaren 90 weer in het leven te roepen, help de inwoners van dit land, desnoods in wat uitgeklede vorm zodat het betaalbaarder blijft maar zorg voor het land en de inwoners, laat bedrijven daar maar aan mee betalen, wij zijn een belasting paradijs voor grote bedrijven, laat ze maar wat bijdragen aan onze verzorgingsstaat, dat is ten slotte ook in hun voordeel, een comfortabel volk met genoeg geld consumeert, dat is waar mensen in zo een situatie goed in zijn, kijk naar de onzin die menen in de jaren 90 kochten, kijk naar dingen als TellSell die rijk zijn geworden van domme producten die veel te duur waren, dat kon door een goed gevoede en verzorgde bevolking, breng dat terug.

En houd aub op met je de hele tijd achter de EU regels te verschuilen, we weten onderhand allemaal dat NL die strenger interpreteert en eerder invoert dan de rest van Europa doet.

Alstublieft politici, kweek toch eens wat gezond boeren verstand.