Prijzen bij de AH a.k.a. Graaiflatie en Krimpflatie

Deze rant heb ik recent op Facebook gezet, vond dat hij hier ook een plekje verdiende.

Ik koop regelmatig Nesquik bij de AH, ik kocht altijd de 500 gram verpakking, tot vorige maand kostte die 3,49, ik zie op de site dat die nu 3,59 kost. Vandaag wou ik het weer kopen, geen 500 gram verpakking meer, alleen nog een 300 gram verpakking, kost 2.99!

Simpel rekenwerk leert dat 500 gram voor de oude prijs dus per gram 0,698 cent kost, 300 gram kost 0,996 cent per gram, dat is nogal een verschil. Dat is dus respectievelijk 6,98 en 9,96 per kilo, nogal een aanzienlijk verschil! Gaan we uit van de nieuwe prijs die de AH site voor de, bij mijn AH niet beschikbare, 500 gram verpakking geeft dan hebben we het over 0.718 cent per gram en 7,18 euro per kilo. Dit blijft een aanzienlijk verschil!

Nou ben ik eens verder gaan kijken wat andere winkels voor Nesquik vragen, daarbij kwam ik als eerste uit op het Kruidvat. Bij het Kruidvat kost een verpakking van 1100 gram Nesquik 5,39, dat is 0,49 cent per gram en 4,90 per kilo! Dat scheelt dus 2,28 euro per kilo ten opzichte van de AH!

Ik heb 14 jaar lang al mijn boodschappen bij de AH hier in de wijk gehaald maar de laatste 2 jaar ben ik steeds meer juist niet bij de AH aan het halen. Zo is vlees van de Aldi of Lidl een stuk lekkerder dan dat van de AH, groente zijn ook vaak beter en b.v. een zak Hamkas scheelt 50 cent tussen de AH en de Aldi.

Ik moet dus constateren dat langzaam maar zeker de AH mijn klandizie voor de meeste dingen kwijt raakt, er blijven alleen nog wat luxe producten over zoals schimmelkaasjes en hun luxere worsten en die koop ik nou niet bepaald dagelijks.

Als ze nou eens wat minder de winst zaten te maximaliseren zouden ze meer verkopen en daadwerkelijk meer winst maken naar alle waarschijnlijkheid.

/rant

#AH #fail #graaiflatie #krimpflatie