Verhuizing en herinrichting

Verhuizing

Halverwege februari heeft Denise een kamer gevonden. Natuurlijk moest er eerst even goed geschilderd worden en sommige spullen verdeeld worden.

Omdat ze zelf nog geen inkomen heeft heb ik de kosten die ze gemaakt heeft voorgeschoten. Ze heeft de kamer mooi geschilderd vind ik. De spullen verdelen was gelukkig ook niet zo moeilijk, ik had in december een nieuwe bank gekocht die eind februari geleverd werd, dus zij heeft 1 van de oude banken mee gekregen. Daarnaast heeft ze natuurlijk ook de spullen die ze al had voor ze hier kwam meegenomen op de witte relax stoel na die op de computer kamer stond, daar had ze geen plek meer voor en ik moet bekennen dat ik hem ook graag wou houden aangezien de bank op de computerkamer weg is gegaan toen ze bij mij in trok.

Kamer DeniseWat wel jammer was is dat haar dressoir niet door de trap naar boven paste, nou is dat dressoir ook monsterlijk groot want het paste ook al niet echt in dit huis, het heeft de afgelopen anderhalf jaar dus ook bij chasalin en Isis in de schuur gestaan. Zowel Denise als chasalin hadden zich er op verheugd dat ze het zou komen ophalen maar helaas, het lukte echt niet met die krappe, dubbele draai trap. Om toch te zorgen dat ze wat kastruimte had heb ik haar meegenomen naar diverse tweede hands zaken en heeft ze 2 kastjes uitgezocht bij Goud Goed die ze van mij heeft gekregen.

Afgelopen weekeinde was het dus zover en is ze verhuisd, dit hebben we samen met chasalin en eendjes gedaan. Omdat ik vrijdag al vrij had genomen hebben we toen alvast mijn auto volgeladen met boeken en daarheen gebracht, hierdoor lukte het om zaterdag alles in twee ritten daar heen te brengen en daar alvast weer de kasten en het bed in elkaar te zetten.

Auto

Toen we naar chasalin reden om dat dressoir te bekijken met de verhuisploeg begon het even te hagelen. Natuurlijk zette ik dus mijn ruitenwissers aan, na een tijdje hoor ik een soort van kloink geluid en denk dat mijn ruitenwisser tegen de zijkant van het raam aan klapt op zo, dus ik zit daar naar te kijken terwijl het geluid inderdaad elke keer klinkt als de ruitenwisser op het uiterste van het raam zit toen Denise mij er op wees dat mijn andere ruitenwisser het gewoon helemaal niet meer deed. Bleek de verbindingsstang tussen de twee ruitenwissers aan een kant losgeschoten te zijn. Dat was best vervelend, gelukkig ontneemt het je zicht niet helemaal maar prettig rijden is anders.

Overigens klinkt het alsof ik naar de ruitenwisser zat te staren en niet oplette ondertussen maar dat heeft hooguit twee swipes van de ruitenwisser op zijn hoogste stand geduurd, zo onveilig rijdt ik gelukkig nog niet.

Dus vorige vrijdag in de ochtend maar even naar de garage gegaan en samen met een van die jongens op de sloop een vervangende gezocht die ze er voor mij in hebben gezet. Ik kan dus weer veilig rijden.

Nieuwe bankHerinrichting

Nieuwe koelkastOmdat er toch opeens een aantal spullen uit dit huis zijn moest ik natuurlijk gaan herinrichten.

Dat begon met het bed, toen Denise hier kwam wonen sliep ze niet goed op mijn bed dus hebben we van haar spaargeld een Boxspring gekocht. Natuurlijk was het niet meer dan fair dat zij die meekreeg want tenslotte had zij hem ook betaald. Daarnaast was ik er niet echt enthousiast over dus ik heb mijn oude bed weer uit de schuur gehaald en neer gezet. Ondanks dat de bedden precies even groot waren lijkt de slaapkamer een stuk leger omdat mijn bed bijna 40 cm lager is dan de Boxspring.

Daarnaast de woonkamer, dit is nog niet af maar dat begon natuurlijk met de nieuwe bank, mijn oude tafel past nu niet meer voor de bank, die is te groot voor de opstelling die ik heb dus ik heb ook twee IKEA lack tafeltjes gekocht, niet die hele kleine, een maatje groter met een extra plank eronder. Een daarvan staat naast de bank, de andere voor de bank.

Ik wil graag weer boekenkasten hebben waar de kasten van Denise stonden dus die ga ik volgende maand kopen. Als alles op dat gebied af is dan post ik wel wat foto's van de hele inrichting. Samen met Denise had ik een tafel en stoelen uitgezocht, die wil ik alsnog gaan kopen binnenkort. De bank hadden we ook samen uitgezocht, vandaar dat die in december al gekocht was.

Aangezien ze natuurlijk ook haar koelkast meenam heb ik ook een nieuwe koelkast moeten kopen. Ik heb me verbaasd over de technieken die er tegenwoordig in koelkasten zitten maar aangezien ik best veel geld had uitgegeven al deze maand heb ik dus een 'simpeler' model gekocht. Ondanks dat het tegenviel dat de plankjes die er in zitten niet in hoogte te verstellen zijn is het een erg fijne, mooie en vooral zuinige koel/vries combinatie.

Ik ben trouwens erg blij met mijn nieuwe bank, ik vind hem echt zo heerlijk zitten.

Storingen

Na vorige week natuurlijk veel bezig geweest te zijn met verhuizing voorbereiden en spullen aanschaffen voor onze beider huizen en daarna een weekeinde verhuizen was ik toen ik maandag op mijn werk kwam al bekaf. Helaas had ik deze week storingsdienst, iets wat meestal niet zoveel voorstelt maar dit keer was ik echt de sigaar, vanaf dinsdag heb ik geen nacht meer ongestoord kunnen slapen, elke nacht minimaal twee storingen en een piek nacht van maar liefst vijf! Nou waren de meeste niet veel werk maar het breekt je nachtrust wel erg in stukken. Omdat ik ook hier nogal veel moet doen heb ik volgende week dus maar een paar dagen vrij genomen om wat meer van mijn huis aan te pakken en wat bij te komen. Ik ben dus vanaf a.s. woensdag tot en met het weekeinde lekker vrij.