Nog meer veranderingen

Na de veranderingen van samen wonen en opeens een eigen auto hebben is er nu de volgende stap, ik heb een nieuwe baan!

Baan

Aanstaande dinsdag 1 maart begin ik bij Jetstream als systeembeheerder en support medewerker. In een periode dat ik hard op zoek was naar een baan of eigenlijk, nog harder op zoek was omdat Denise en ik zijn gaan samenwonen en een uitkering toch wel heel krap werd, werd ik opeens op Linkedin aangesproken door iemand van Jetstream, of ik niet eens kennis wou maken om te kijken of ik niet in hun team paste.

Het eerste gesprek verliep heel vlot en fijn, we konden het goed met elkaar vinden en het was voor mijn gevoel meteen een leuke klik. Het vervolg gesprek is een aantal keer uitgesteld i.v.m ijzel en sneeuw maar toen dat uiteindelijk plaatsvond was er wederom een hele goede klik, dit keer tussen mij en de systeembeheerder die daar al werkt en mijn directe collega is straks. Wederom was het een heel fijn en gezellig gesprek en werd mij dit keer letterlijk verteld 'ik ga de baas overtuigen jou zo spoedig mogelijk in dienst te nemen'. Dat is natuurlijk geweldig om te horen bij een sollicitatie gesprek.

Hierna heb ik wat referenties moeten opgeven die ze gecontroleerd hebben en volgde uiteindelijk een contract gesprek, eigenlijk was alles op dat moment al via e-mail besproken dus was het meer een contract tekenen, dit is vrijdag 19 februari gebeurd en dinsdag mag ik dus beginnen!

't Moatie

Vieren

Om dit een beetje te vieren alvast zijn we vanavond uit eten gegaan met Isis en chasalin plus kids. We zijn naar Gasselte gereden om bij 't Moatie daar pannenkoeken te eten, dit uit jeugdsentiment voor mij aangezien ik daar vroeger met mijn Opa en Oma heen ging soms. Helaas heb ik maar een goede foto daarvan momenteel waar ik zelf natuurlijk niet op sta, ik krijg binnenkort de foto's die Isis heeft gemaakt en zal die dan in een foto album op deze site zetten.

Operatie

Na het eten ben ik met Denise nog even koffie gaan drinken bij mijn ouders, voor de gezelligheid maar ook om te kijken hoe het met mijn moeder ging. Zij heeft anderhalve week geleden een nieuwe heup gekregen en het herstel gaat enigzins moeizaam, de heup zit goed maar de wond geneest maar heel langzaam. Gelukkig gaat het langzaam maar zeker steeds beter, het duurt alleen erg lang zoals ik begrepen heb en dit frustreert haar natuurlijk verschrikkelijk. Ze moet in een bed in de woonkamer slapen, kan maar erg moeilijk lopen en heeft krukken nodig. Daarnaast mag ze ook niet bukken. Allemaal natuurlijk overkomelijk maar wel heel erg vervelend en frustrerend voor haar. Ik hoop dat ze snel hersteld.

Keuring

Auto

Deze maand moest mijn auto ook weer gekeurd worden. Helaas viel dit niet zo goed uit. Ik ben heel enthousiast naar Kwik-Fit gegaan voor een keuring want mijn auto was redelijk goed gecontroleerd en onderhouden dus veel konden ze niet vinden dacht ik. Het enige waar ik me zorgen overmaakte was dat het bestuurdersportier van binnen af vaak niet open ging en je dan het raam open moest doen en hem van buitenaf moest opendoen.
Ik vermoedde sterk dat dit wel een afkeur punt was en natuurlijk bleek ik daarin gelijk te hebben. Echter Kwik-Fit vond nog meer...

Ten eerste natuurlijk het portier wat ik net noemde. Volgende belangrijke punt was dat er een remdruk verschil van 76% op de wielen van de achteras was, dit mag niet meer dan 30% zijn en is inderdaad iets wat je gerepareerd wilt hebben want anders als je hard remt kan de auto scheef gaan glijden en raak je b.v. op de andere weghelft of in de berm met alle gevolgen van dien als je op de snelweg rijdt. Dus inderdaad belangrijk punt.

Toen volgden twee punten waar mijn kaak van op de grond viel want let op, mijn ene stadslicht was kapot maar vooral(!!) mijn ene knipperlicht had de verkeerde tint oranje! Toen ik Kwik-Fit vertelde dat er nieuwe lampen in de kofferbak lagen was hun reactie erg voorspelbaar dat ze alleen hun eigen lampen monteerden.

Nou prima, afgekeurd dus, wat kost het om dit te repareren bij jullie? Schrik niet, het slot van het portier was alleen al 321 euro. Als ik de lampen, remmen en het portier liet repareren kwam ik op 641 euro uit. Het werd helemaal leuk toen ze met de verbeter punten kwamen, op een van mijn banden had ik wat weinig profiel (lees hier: nog zoveel profiel dat ik er nog een jaar mee kan rijden ongeveer) dus wouden ze graag al mijn banden vervangen, daarnaast wouden ze ook de auto graag een grote beurt geven. Totaal zonder beurt kwam op 980 euro ongeveer.

Toen ik zei dat ik dan eerst ging kijken wat ik zelf kon doen en ik de auto kwam ophalen bleven ze nog net beleefd maar erg enthousiast waren ze duidelijk niet.

Na wat rondshoppen kwam mijn buurman met een garage die voor dingen als zo een slot rustig tweedehands onderdelen monteert. Dus hier ben ik heen gegaan en hebben ze mijn auto gerepareerd en opnieuw gekeurd voor 175 euro! Dus ik kan weer een jaar rijden alhoewel ik wel over een paar maanden even ga kijken naar nieuwe banden.