ING en DAPL

Onderstaande heb ik op Facebook gepost naar aanleiding van de financiering door ING van de DAPL (Dakota Access Pipe Line) en het feit dat deze door een indianen reservaat gaat en bij elkkages (die altijd voorkomen bij dit soort leidingen) een gigantische impact kunnen hebben op het drinkwater van half Amerika.

Enige dagen geleden heb ik de ING een e-mail gestuurd over DAPL en de protesten daar en vooral over dat ik niet heel blij ben dat de ING, waar ik dus klant ben, mijn geld gebruikt voor zoiets in deze tijd van klimaat problemen.
Vandaag kreeg ik antwoord. Ik moet bekennen dat ik nog maar zelden zoveel woorden bij elkaar heb gezien terwijl er eigenlijk niets gezegd werd. Kort samengevat: de ING vertrouwd er op dat de Amerikaanse rechtbank het wel goed zal afhandelen.
Verder een hoop blaat over dat ze hun projecten altijd goed onderzoeken of het wel maatschappelijk verantwoord is.
Nou beste ING, in deze tijd is geen enkel project wat betrekking heeft op fossiele brandstof nog verantwoord tenzij het gaat om het uitfaseren van deze zelfde fossiele brandstof. Beter zouden jullie kunnen investeren in milieu vriendelijke oplossingen voor energie opwekking. Helaas denken jullie net als Shell, Exxon Mobile, de NAM en het ministerie van EZ alleen aan korte termijn winsten en niet aan de toekomst van onze planeet, erg teleurstellend hoor.

Ik heb bij hun plannen over toegepaste reclame aan de hand van je pin betaling al eens geroepen dat ik dit geen fijne bank vond. Nu roep en denk ik dat nog harder. Ik ga nu dus echt maar op korte termijn op zoek naar een andere bank aangezien de ING duidelijk aangeeft niet begaan te zijn met de problemen in deze wereld en duidelijk de prioriteit legt bij korte termijn winst maximalisatie.

#ING #DAPL #Fail