Tekenen again

Sinds ongeveer een week ben ik weer opnieuw aan het tekenen zoals misschien opgevallen is bij mensen die regelmatig deze site bezoeken.

Tot voor kort tekende ik alles aan de hand van video uitleg op youtube, hier heb ik een hoop van geleerd (en een aantal ga ik echt nog een keer kijken en opnieuw proberen) maar ik raakte daar een beetje op uitgekeken merkte ik. Hierdoor, en door wat persoonlijke omstandigheden heb ik dus een tijdje niet getekend. Nu heb ik een nieuwe uitdaging gevonden, het natekenen van karakters uit Anime series, voorlopig alleen de serie Bleach.

Door dit als voorbeelden te gebruiken en zonder uitleg leer ik weer een hoop nieuwe dingen bij. Resultaat, in 24 uur ongeveer 11 tekeningen gemaakt waarvan ik dit persoonlijk de beste vind en deze ook goed gelukt vind.

Het is echt een totaal andere manier van tekenen als je niet eerst uitgelegd word waar je het beste de hulplijnen kunt plaatsen en wat je het beste eerst kunt doen, ik vind het op deze manier weer een hele leuke nieuwe uitdaging dus ik hoop dat ik hier nog een tijdje vol enthousiasme mee door kan gaan. Ik leer weer allerlei truukjes er bij en ook steeds beter waar ik op moet letten bij het tekenen van gezichten. Ook mijn shading technieken gaan erg vooruit vind ik zelf.

 

Klik hier voor een slideshow van al mijn tekeningen met de nieuwste het eerst.