Aardbevingen

In nog geen 24 uur tijd 3 aardbevingen...
3,4
1,1
0,9
Wiebes 'baalt' maar doet er niets aan.
Rutte leeft mee maar doet er niets aan.
De overheid vind het vervelend en richt ALWEER een nieuw schade instituut op, weer een paar jaar om te rekken en vooral door te pompen.
Gaswinning minderen? Nee joh, de randstad kan het geld te goed gebruiken, Shell betaald tenslotte geen winstbelasting zoals normale bedrijven dus ze moeten toch ergens hun geld vandaan halen?
Inmiddels beginnen niet alleen op het platteland de huizen uit elkaar te vallen maar ook in de stad Groningen.

Opvallend is dat ruimhartig steeds in de mond genomen word maar in de praktijk totaal niet gebruikt word.

Opvallend is ook dat de meeste Nederlanders er van overtuigd zijn dat alles hier goed geregeld is door het mooie framen van de media en onze politici. Bijna niemand weet dat er hier serieus huizen op instorten staan, er mensen zijn die hun huis uit moeten om dat het onveilig is.
Dat er hier mensen zijn die overspannen raken van het letterlijk jarenlang touwtrekken om de schadevergoeding.
Dat er hier mensen zijn die hun huis na 2 jaar juridische strijd eindelijk weer op orde hebben en dan opnieuw kunnen beginnen omdat er nieuwe schade is ontstaan.

Ik word hier moedeloos van.
Ik verlies het vertrouwen in onze overheid want die kiest keer op keer voor het geld en voor Shell en niet voor de inwoners van het land wat ze besturen.
Ik word hier pissig van.

En ik ben zeker niet de enige.
Nu krijgen we #Wiebes en #Ollongren op bezoek hier, weer zullen we mooie woorden horen en weer zal er niets gebeuren.
Weer zullen de Groningers nog bozer worden.
Weer zal er vele politie en beveiliging op de been zijn om deze ministers te beschermen en weer zal de sfeer nog grimmiger worden.

Wanneer lossen jullie het een keer op overheid? Wanneer stoppen jullie eindelijk met denken met je portemonnee en gaan jullie denken met je hersens en je gevoel?
Wanneer voegen jullie de daad bij het woord en word er echt medeleven getoond en echt ruimhartig vergoed i.p.v. elke zaak uit te laten pluizen door advocaten?
Wanneer gaat het merendeel van het geld naar daadwerkelijk schade oplossen i.p.v. naar advocaten?
Wanneer houden jullie op met tegen ons te liegen?