Upside Down

Zojuist heb ik de film Upside Down gekeken.

Dit is een erg romantische film maar echt heel goed gedaan, het gaat over 2 planeten die zo dicht bij elkaar zijn dat er op sommige punten maar iets van 30 meter tussen zit.

De ene planeet buit de andere nog al uit in deze situatie, de planeet 'Down Below' is erg arm en moet olie leveren aan de planeet 'Upside' in ruil voor hele dure elecriciteit.

Een leuk detail is dat objecten (en mensen) ook hun zwaartekracht behouden als ze op de andere planeet komen.

Het verhaal gaat over een jongen en meisje die elkaar als kind leren kennen en van de twee verschillende planeten komen en (hoe kan het ook anders) verliefd worden, ze verzinnen mogelijkheden om toch samen te komen.

Natuurlijk worden ze op een gegeven moment betrept en verliezen ze het contact, detail daarbij is dat het meisje een klap op haar hoofd krijgt en haar geheugen kwijt raakt.

Tien jaar later krijgt de jongen een baan in het enige bedrijf wat op beide planeten mag opereren en komt hier natuurlijk het meisje weer tegen.

Hij weet het probleem van de omgekeerde zwaartekracht tijdelijk op te lossen en doet zich voor als iemand van haar planeet om weer met haar in contact te komen.

Dit heeft de leuke grappige en serieuze effecten maar uiteindelijk eindigt de film echt heel mooi vind ik zelf.