Aardbevingen, participatie wetgeving en corruptie

Natuurlijk moest ik vandaag weer het laatste nieuws gaan lezen en zoals gebruikelijk de laatste tijd werd ik weer eens niet vrolijk.

Eerst maar weer eens de bronnen op een rijtje:

  1. Opnieuw aardbeving in Loppersum
  2. Sociale ramp dreig voor oost en zuid Groningen
  3. Corruptie kost EU 120 miljard

 

Aardbevingen

Ten eerste moest ik lezen dat er vanochtend weer een aardbeving was in Loppersum. Vlak daarop moest ik lezen dat dit al de tiende(!!) aardbeving was voor dit jaar(!!) in Groningen. En onze overheid gaat in overleg met de NAM en 'deskundigen' besluiten zich weer aan de norm van 1981 te houden en verkoopt dit als een vermindering van 20%. Ten eerste is het geen vermindering maar is het gewoon ophouden met 20% boven de afgesproken norm uit de grond halen. Ten tweede blijven de aardbevingen toenemen en de risico's steeds groter worden.

Je kan mij niet wijsmaken dat al die mensen die gezamenlijk onze regering vormen, dat al die ambtenaren die voor hun werken en dat al die deskundigen die door hun ingehuurd worden allemaal te dom zijn om in te zien dat ze bezig zijn een nationale ramp te veroorzaken. Mij bekruipt onderhand sterk het gevoel dat er bij die groep mensen die hier besluiten over moet nemen of een groot gebrek aan interesse in het welzijn van een deel van het land wat ze besturen is of, en dat vind ik eigenlijk nog erger, dat het ze echt alleen nog maar om de euro's gaat die ze hopen te verdienen. Het gevoel dat Groningen beschouwd word als onbelangrijk of zelfs als een wingewest bekruipt mij hierdoor erg sterk.

 

Werkgelegenheid en Participatie wetgeving

Dan speelt er nog de werkgelegenheid, ik heb het al vaker benoemd, er is een tekort aan werk in Groningen en dat tekort word steeds groter. Onze 'geliefde' minister Kamp heeft beloofd in Groningen in de komende jaren 3000 arbeidsplaatsen te creëren. Helaas dreigen er momenteel 5000 arbeidsplaatsen verloren te gaan en dan hebben we het nog niet over die bijna 500 faillissementen we vorig jaar in Groningen hadden. Dus dan kom ik na wat hoofdrekenen op 2000 arbeidsplaatsen minder dan er nu zijn. En als je dan even na gaat denken dan bedenk je dat Kamp die arbeidsplaatsen wil creëren in de woningbouw, voor het herstellen van schade en het verstevigen van bestaande bouw, en in het dijkbeheer, voor het ophogen van dijken die verzakken door de bodem daling door het gas boren. Dit zijn dus op zijn best tijdelijke arbeidsplaatsen. Maar waar ik nou echt bang voor ben is dat deze projecten worden uitbesteed volgens Europese richtlijnen aan project ontwikkelaars en dat deze project ontwikkelaars misschien een paar Groningers zullen inhuren om toch goed voor de dag te komen maar dat het merendeel van hun personeel uit mensen uit armere delen van de EU bestaat. Daarmee is wel het gedeelte van huizen die er slecht aan toe zijn opgelost maar zonder werkgelegenheid sterft deze regio alsnog langzaam af.

En dan zie je Samson met vochtige ogen beloven dat hij er alles aan zal doen zodat Aldel gered kan worden en er toch werkgelegenheid blijft in Groningen. Mijn verbazing dat de PvdA daarna tegen een reddingsplan was gigantisch. Ik snap eerlijk gezegd niet dat deze man het lef nog heeft zich voor te doen als een integer persoon. Naar aanleiding hiervan hoop ik dus ook dat mensen die tot nu toe VVD en PvdA hebben gestemd zullen inzien dat dit een stel leugenaars zijn en in de toekomst deze partijen hun stem niet meer zullen schenken.

Maar het word nog leuker, per 1 januari 2015 komt de participatie wetgeving er aan. Zoals op de 2-de link te lezen is dreigt hierdoor een zeer groot probleem in oost en zuid Groningen. De conclusies en waar dit toe zal leiden word al goed uitgelegd in het artikel waar ik naar link dus ik zal het er bij houden dat ik dit een zeer zorgwekkende ontwikkeling vind.

 

Corruptie

Na dit alles komt dan het bericht van de NOS over corruptie in de EU. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit 120 miljard per jaar kost! Dat is de helft van de Nederlands begroting op jaarbasis! Stel je zou dit eerlijk verdelen over alle 28 lidstaten dan kom je op bijna 4,3 miljard per land! En mijn gok is dat dit niet eerlijk verdeeld word. Mijn gok is dat het geld wat er door deze corruptie verdwijnt het geld is wat de economisch sterkere landen nu in de minder sterke landen van de EU aan het pompen zijn, landen zoals Griekenland en Roemenië. Ik ben er voor dat we deze landen helpen, we zitten nu een keer in een economisch verband en als we ons daar zomaar uit terug trekken valt onze economie totaal om. Maar is het gek dat mensen dit steeds meer zat zijn? Europa kost klauwen met geld, komt met bergen nutteloze regeltjes en legt bestuurlijk weinig tot geen verantwoording af aan de mensen die ze besturen. Hier moet echt iets aan gedaan worden, niet alleen de corruptie, maar het hele idee zoals Europa in elkaar steekt is gewoon verkeerd en voor mijn gevoel is het idee om er een politieke eenheid van te maken gewoon echt verkeerd en heeft het gefaald.

 

Opstand

In Groningen is de emmer nu overgelopen en komen er steeds meer protesten. Het is zelfs zover gekomen dat de Friezen zich achter de Groningers scharen terwijl Friezen en Groningers over het algemeen elkaar toch niet zo erg mogen. Maar zelfs de Friezen scharen zich achter de Groningers. Ik heb op Facebook ook al groepen gezien als Limburgers in Opstand, Overijssel in Opstand, Drenthe in Opstand tegen het Gegraai van Den Haag en zelfs een Nederland in Opstand en Burgers in Opstand.

Ik zou toch denken dat de heren politici alleen al doordat dit soort groepen duizenden likes krijgen op Facebook al door moeten hebben dat er iets broeit onder de mensen. Je zou denken dat ze door hebben dat de ingeslagen koers dit alleen maar steeds erger maakt en je zou denken dat als ze keer op keer op televisie komen met mooie beloftes en als het dan puntje bij paaltje komt zich daar niet aan houden dat er geen hond meer is die hun nog serieus kan nemen? Helaas is het zo dat gewoon niet meer stemmen niet helpt, dan help je hun alleen maar om de macht te behouden. Radicaal tegen stemmen is een betere optie. Veel mensen willen dan graag PVV stemmen maar vergeet alstublieft niet dat de heer Wilders ook oorspronkelijk uit de VVD komt en ook het merendeel van zijn verkiezingsbeloftes breekt als het hem uitkomt en vooral dat hij behalve zijn sterke mening over Moslims eigenlijk al zijn punten overneemt van andere partijen. Dus stem alstublieft geen VVD, PvdA of PVV. Ik zelf zou iedereen willen aanmoedigen om SP te stemmen en nu eindelijk deze partij eens de kans te geven een regering te vormen. Hopelijk zal dat leiden tot een hoop verbeteringen voor zowel Groningen als Nederland.

Laten we hopen dat we nog ergens komen voor de protestmarsen uitlopen in een echte opstand en er rellen gaan uitbreken want dat wil toch niemand hoop ik, zelfs die politici met oogkleppen op en eurotekens in hun ogen zullen dat hopelijk niet willen alhoewel het wel sterk lijkt alsof ze daar op aansturen.

En dan nog die onzin met die dialoogtafel, mensen, dat slaat toch nergens op, dat kost weer klauwen met geld, daar nestelen zich weer een paar politici in een leuk bijbaantje en het zal nergens toe leiden. Beste politici, Groningers zijn geen volk van woorden, het is een volk van daden, en alleen door daden kunt u ons vertrouwen en respect winnen, niet door politiek geklets aan tafel.