Contactloos pinnen

Pfff, ligt er vandaag een brief in de bus van de ING, jawel, ze zijn blij om mij mijn nieuwe pas te kunnen geven waarmee ik contactloos kan pinnen! Nou eerlijk gezegd, ik word daar niet blij van. Ten eerste heb ik net een nieuwe pas dus is dit een beetje zonde geld uitgeven aan plastic in mijn mening, vooral aangezien hier in Beijum echt nog geen winkel is waar ik contactloos zou kunnen pinnen zelfs al wou ik het. En aangezien de winkels hier net allemaal nieuwe kassa's hebben zal het ook nog wel een paar jaar duren voor het zover is.

Ten tweede werd ik helemaal niet blij van de melding dat ik na 31 december 2014 met deze 'nieuwe & verbeterde' pas niet meer mijn chipknip kan gebruiken! Voor mij privé niet een heel groot probleem, maar bedrijven als Atos Origin en KPN maken in hun kantines gebruik van de chipknip, ik mag dus van de bank geen lunch meer kopen in periodes dat ik bij dit soort grote bedrijven gedetacheerd zit? Waarom is hier totaal niet over gecommuniceerd en word dit pas medegedeeld als ik de nieuwe pas al in handen heb? Waarom heb ik niet de optie om te kiezen voor een pas zonder contactloos pinnen en met een chipknip als ik dat nodig heb? Of eentje waarmee ik uitsluitend kan pinnen?

Als laatste, ik heb al een keer een verhandeling gehouden over de (schijn)veiligheid van contactloos pinnen op mijn eigen website, ik heb gezien hoe het in Spanje gaat (waar je dus geen pincode hoeft in te voeren als je in de winkel betaald), een kennis van me raakte daar haar pas kwijt, in het half uurtje wat ze nodig had om het verlies te bemerken en de bank te bellen om de pas te blokkeren was er al bij 4 winkels boodschappen mee gedaan en was ze letterlijk een aantal honderd euro's lichter. Dit gaat nu in Nederland ook gebeuren, ik raak ergens mijn pas kwijt, in half uurtje tijd kunnen mensen dan al best wat winkels in zijn gegaan om even overal voor max 25 euro iets te kopen.

Waarom kan veiligheid hierin niet voorop staan? Waarom kan het contactloos pinnen niet gewoon standaard uitstaan zodat je het handmatig moet inschakelen? Waarom word er niet gecommuniceerd dat het uit te schakelen is? Waarom moet ik daarvoor eerst de helpdesk een e-mail sturen?
Ik vind de communicatie hierover ronduit slecht van de ING en het contactloos pinnen idee is vanuit mijn mening als een ICT security specialist, met opleidingen en werkervaring op dit gebied, wel het allerslechtste idee van deze eeuw.