Test beleid

Onderstaande heb ik met een behoorlijke mate aan woede op Facebook geschreven naar aanleiding van dit artikel in de Volkskrant:

Telefoon staat roodgloeiende bij commerciele 'covid-19 drive in' voor bedrijven


Het is zover, onze *beeeb* overheid heeft het inmiddels zo lang halfslachtig aangepakt, dingen zijn beloop gelaten en vooral commerciële belangen verdedigd i.p.v. eindelijk eens goed door te pakken en met een fatsoenlijk beleid corona de kop in te drukken en vooral te zorgen voor voldoende test capaciteit bij gewone NL en/of EU laboratoria, gekozen voor een fucking luchtbrug naar Abu Dahbi, dat nu de labs hier in de buurt maar hun eigen teststraten zijn gaan inrichten met commerciële bedoelingen. En aangezien de GGD's het niet aankunnen nemen bedrijven en scholen gretig capaciteit af bij de commerciële labs, ik geef ze geen ongelijk.

Maar ondertussen betalen wij ons scheel voor een fatsoenlijke gezondheidszorg die door onze overheid compleet in handen is gekomen van de grote geld graaiers en die geresulteerd heeft in failliete ziekenhuizen en jeugdzorg instellingen en staat onze overheid maar te verkondigen dat het zo toch echt beter en goedkoper is.

DAT IS HET NIET STELLETJE KLOOTVIOOLEN MET JE KOP TOT AAN DE NEK IN DE REET VAN BEDRIJVEN!!

Alles moet verdomme keer op keer wijken voor de economie, paar duizend extra doden door halfslachtig beleid? Och, als KLM maar niet failliet gaat, of de horeca niet te hard protesteert dan maakt toch allemaal niet uit? Het is toch godverdomme tijd om die kut VVD en hun holmaatjes eens met pek en veren het land uit te jagen en een regering aan te stellen die er voor de burgers is i.p.v. voor de economie!

Dat organisaties zoals Voor 14, Houd Groningen Overeind, Code Rood e.d. nodig zijn in deze wereld is toch te triest voor woorden? Het gaat keer op keer alleen maar om geld en niet om mensen, de maatschappij is niet de economie of die paar rijke klootzakken die bij de 1% horen, de maatschappij is de mensheid, een mensheid die vooral maar opgeofferd moet worden voor diezelfde 1% als het aan onze overheid ligt zoals keer op keer blijkt!