Hartverwarmend

Soms bewijzen mensen dat ze best wel voor elkaar klaarstaan.
Gisteren had een van mijn buren haar deur achter zich dichtgetrokken en geen sleutels bij zich. Eerst heeft haar overbuurvrouw haar geprobeerd te helpen.
Daarna is ze zelf naar mij toe gekomen en ben ik gaan helpen, al heel snel stond er ook een andere buurvrouw advies te geven en te helpen. Daarna, toen het niet lukte, zijn we met z'n allen gaan nadenken over een oplossing (en warm gaan worden) bij mij thuis.
Uiteindelijk heb ik een vriend gebeld die een klussen bedrijf heeft en hier niet zo ver vandaan woont. Deze man is door de sneeuw en de gladheid hierheen gekomen. Hij had de deur gelukkig na 10 minuten al open (wij waren toen totaal al iets van 3 uur bezig, waarvan ik zelf 2 uur). En deze man wou hier niets voor hebben behalve een biertje. Het zelfde gold voor de rest van de betrokkenen.
Dus daarna hebben we er een gezellige avond bij mij van gemaakt met de nodige wodka en een biertje voor de reddende engel (die moest nog terugrijden).

Ik vind het hart verwarmend dat buren die verder bijna nooit contact hebben opeens massaal elkaar stonden te helpen en het heel gezellig hadden. En ik hoop dat iedereen ter wereld hier een voorbeeld aan neemt en ook zijn of haar buren gewoon helpt als het nodig is.