The Greenhouse Lan (TGL 2014)

Twee weken geleden ben ik samen met chasalin naar The Greenhouse Lan editie 2014 geweest. Voor het eerst in 6 of 7 jaar dat ik weer eens naar een LAN party ben geweest.

 

TGL 2014LAN Party

Voor degene die niet weten wat een LAN party is, dit houd in dat je met een groep mensen met computers bij elkaar gaat zitten en kennis uitwisselt of spelletjes speelt. TGL is een gamers LAN dus hier werden spelletjes gespeeld. Voor mij was dit de allereerste keer op TGL dus ik kende eigenlijk niemand behalve chasalin. Weer een hoop mensen van over de hele wereld leren kennen, het was erg leuk dat deze LAN zo een internationaal karakter had. Ik heb mensen uit Zweden en Noorwegen leren kennen en zowaar ook mensen uit Groningen en omgeving.

De LAN was in Sappemeer bij de Pyramide aan de Kleinemeersterstraat. Deze mensen hebben een gigantische kas achter het huis staan, vandaar dus ook de naam The Greenhouse Lan. In deze kas zaten wij met 28 mensen en onze computers. Geslapen werd er in tenten naast de kas. Hieraan kon ik merken dat ik toch niet meer de jongste ben, laat slapen in een tent en toch weer beetje op tijd opstaan kostte best wel wat moeite, vooral de laatste dag.

Officieel was de LAN van donderdag 14 tot en met maandag 18 augustus, chasalin en ik zijn er vanaf vrijdag ochtend tot zondag einde van de middag bij geweest. Vrijdag hadden we zowaar nog dikke lekkage in de kas omdat de dakgoten een stortbui even niet aankonden. Dat was wel even in paniek computers uitzetten en weghalen op plekken waar het lekte. Gelukkig was dit probleem van korte duur en heeft het verder niet meer gelekt. Zaterdag ging tot onze grote paniek de enige Senseo machine op de LAN kapot, deze had al fikse kuren sinds vrijdag avond, en zaten we dus zonder koffie of iets wat daar voor doorgaat. Gelukkig hadden we met 28 mensen vrij snel het geld bij elkaar voor een nieuwe Senseo dus die was er ook in een uurtje. Blij toe met al die computer nerds en gamers die koffie nodig hebben.

 

Spellen

Ik heb weer veel nieuwe spellen leren kennen door deze LAN en een paar oude opnieuw gespeeld, een kort lijstje:

  • Plague Inc (een spel waarbij je een ziekte bent en de wereld moet uitroeien voor de mensheid een medicijn hier tegen heeft gevonden)
  • Split Second (een race spel met wat leuke extra's zoals de optie om dingen voor je tegenstander te laten ontploffen)
  • Flat out 2 (een race spel waarbij elkaar van de weg af duwen en elkaar stuk rijden het belangrijkste is, ik vond dit zelf minder leuk maar dat komt misschien omdat ik er niet zo goed in was)
  • Starcraft (strategie spel, ja ik weet het, heel oud maar ik had het nog nooit gespeeld, was er ook vrij slecht in maar wel leuk om een keer te doen)
  • Battlefield 2 (First Person Shooter (FPS), een oude favoriet voor mij, vast bekend bij de meeste mensen)
  • Unreal Tournament 2004 (ook een FPS, ik heb de classic editie uit 1997 heel veel gespeeld vroeger, het was wel leuk om een keer de 2004 versie te proberen)
  • Payday 2 (zelf pas gespeeld na de LAN maar daar leren kennen, een FPS waarbij je banken en winkels moet overvallen, apart maar leek me wel leuk)

 

Plague heb ik leren kennen door de jongen die naast mij zat, dit is een single player vrij rustig spel waarbij je vooral zit te wachten of je ziekte dit keer wel genoeg mensen infecteert maar gek genoeg erg leuk. In de loop van de LAN gingen steeds meer mensen dit spelen. Er werd al geroepen dat Plague zich verspreidde als een virus op de LAN.

 

Auto

Het was erg fijn dat ik voor de LAN party de auto van mijn moeder tot mijn beschikking had, hierdoor kon ik chasalin ophalen en hoefde hij niet eerst naar Groningen te komen om mij op te halen. Ook past er in deze auto wat meer bagage dan in de zijne dus was het makkelijker inladen en hoefde er niets gestapeld te worden. Het is zelfs fijn dat ik deze auto nu nog steeds tot mijn beschikking heb, dit kwam goed van pas voor het tuin project. Helaas zal ik deze auto binnenkort weer moeten inleveren. Dat zal wel even wennen zijn om weer alles met de fiets te moeten doen.

 

Blij

Ik ben erg blij dat ik toch naar de LAN ben gegaan, ik zag er eerst wel een beetje tegenop gezien de locatie en ook wel omdat ik toch best wel iemand ben die het liefste in zijn eigen bed slaapt maar ik heb het echt heel erg leuk gehad en zeker geen spijt van dat ik ben gegaan.

 

Fotos

De foto's die door chasalin en mijzelf zijn gemaakt zijn hier te vinden.

De foto's die door Hawky zijn gemaakt kun je hier vinden.

 

Opvallend is wel dat er meer foto's van het zwembad zijn genomen dan van de daadwerkelijke LAN party Tongue out