Vakantie, Wildlands en een baan

Inmiddels is het helaas al weer een week voorbij maar ik had twee weken vakantie laatst.

CastlefestCastlefest bijen parade

We zijn de allereerste dag van mijn vakantie naar Castlefest geweest, aangzien ik niet vaak even richting Amsterdam rijd was dit voor mij best weer een ervaring, vooral de malloten die er op de ring Amsterdam rondreden waren op sommige momenten erg spannend, hinderlijk en soms zelfs lachwekkend.

Castlefest zelf was erg leuk, wel druk helaas maar alsnog prima vermaakt. Nog wat leuke boeken gekocht maar ons verder beetje ingehouden want zo rijk waren we die maand niet en de reis en entree kost ook wat tenslotte. Op Castlefest hadden we afgesproken met een aantal vrienden van Denise uit Zeeland, inmiddels zijn dit ook wel redelijk mijn vrienden want het is altijd gezellig als we hun zien ook al ken ik ze nog niet zo lang of goed als Denise.

Drakenzieler

Natuurlijk wel gezorgd dat ik nu het derde en laatste deel heb van de serie Drakenzieler van Cocky van Dijk (zie hier voor de blog waarin ik het eerste deel kreeg). Ik heb nu alle drie de delen gesigneerd aangezien ik het tweede deel op Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair) heb gekocht. Natuurlijk ben ik er nog niet aan toe gekomen om het tweede en derde deel te lezen maar het eerste deel vond ik geweldig goed. Ook ben ik wel een beetje trots op dat ik een complete trilogie gesigneerd heb.

TGL

Ik zou het tweede weekeinde ook, zoals elk jaar gebruikelijk inmiddels, naar The Greenhouse Lan gaan in Sappemeer. Helaas heb ik de eerste week van de vakantie beetje te veel hooi op mijn vork genomen met leuke dingen doen en vroeg opstaan terwijl ik eigenlijk heel hard aan uitslapen toe was dat ik natuurlijk donderdag avond, de avond voor de LAN begon voor mij opeens koorts kreeg en vervolgens bleef ik ziek tot zondag avond. Dus helaas, dit jaar geen TGL voor mij. Iets wat ik echt heel erg jammer vond want dat was de reden dat ik deze vakantie had gepland.

De eerste week hebben we dus wel veel rondgetoerd waar het weer het toeliet, het is fijn om een eigen auto te hebben en gewoon een eindje te kunnen gaan rijden om de provincie te bekijken.

Wildlands geitenBezoek en Wildlands

De tweede week van maandag t/m woensdag kwam Denise haar broertje hier logeren, we zijn samen die dinsdag naar WIldlands geweest, klik hier voor de foto's, heel veeeeel foto's.

Wildlands was erg leuk maar ik moet wel zeggen dat je beter niet in het hoogseizoen kunt gaan want het was echt verschrikkelijk druk. Hierdoor hebben wij het merendeel van de attracties moeten overslaan omdat er echt verschrikkelijk lange rijen voor stonden en we weinig zin hadden om steeds een uur of langer in de rij te staan.

Zonder die attracties vind ik persoonlijk te toegangsprijs te hoog voor wat je dan verder krijgt en ziet maar ondanks dat vond ik het wel een erg leuke dag. Ik denk zelf dat ik nog wel een keertje heen wil buiten het hoog seizoen om dan wel al die attracties mee te maken en te zien hoe het dan is.

Alleen

De dag daarna (woensdag) is Denise met haar broertje meegegaan naar Zeeland t/m zondag. Ik had zaterdag nog een afspraak dus het was praktischer als ik niet mee zou gaan. Helaas moest ik donderdag en vrijdag gigantische hoofdpijn hebben dus heb ik verder weinig kunnen doen behalve halve dagen op bed liggen en stil zitten series kijken. Het weer was ook niet echt geweldig dus al had ik gewild dan kon ik nog niets doen aan de tuin zoals ik mij voorgenomen had. Zaterdag heb ik samen met een vriend van me de schuur opgeruimd en veel dingen naar het grofvuil gebracht, zoals mijn oude gigantische koel/vries combinatie. Nu kunnen we misschien de tuin meubels een keer in onze eigen schuur zetten i.p.v. steeds die van buurvrouw Carin te gebruiken daarvoor. Alhoewel we daarvoor wel eerst de boel opnieuw mogen indelen denk ik.

Na de grofvuil rit ben ik naar chasalin in Hoogezand gereden om hem wat scripts die ik vanuit mijn werk was tegen gekomen te geven die nuttig zijn voor Sonad en wat overleg te plegen over bepaald aspecten van Sonad. En daarna ben ik nog bij iemand een paar gaatjes gaan boren voor een kattenkrabplank aan de muur in ruil voor free dinner.

Helaas was die zondag alweer de laatste dag van mijn vakantie, een dag waarin ik weinig gedaan heb behalve Stellaris spelen en aan het einde van de middag Denise van het station halen. Na samen bij de Burger King gegeten te hebben zijn we naar huis gegaan en maar redelijk op tijd in bed gekropen want de dag daarna moest ik weer werken.

Baan

In dezelfde week wel erg goed nieuws gehad, Denise is aangenomen bij van der Veen warenhuis in Assen als leidinggevende voor een nieuw op te richten chocolaterie in het warenhuis. Ze gaat hier 39 uur per week werken vanaf 5 september. Dit zal wel wat veranderingen met zich mee brengen in ons huishouden maar is wel heel erg fijn. Niet alleen vanwege de financiën maar ook omdat Denise zich best verveeld als ik aan het werk ben omdat ze natuurlijk nog niet zo veel mensen kent in Groningen en ook de weg niet zo goed weet.

Al met al dus niet uit mijn vakantie gehaald wat ik had gewild maar wel erg fijn nieuws gehad direct erna. Wat ik pas echt jammer vond was dat zodra mijn vakantie voorbij was het mooie warme weer opeens begon.