Tolerant *Updated*

Ik kwam een hele mooie post tegen op Facebook:

 

Ik zag gister 3 mevrouwen op TV, ze waren heel boos. Want Nederland was niet langer tolerant, nee, Nederland bleek na uitgebreid onderzoek een vreselijk land geworden!

Ik kon niet anders dan het volledig met ze eens zijn - de aanwezigheid van haatpartijen, de stigmatisering van nieuwe Nederlanders in de media, de uitzettingen van goed geintegreerde gezinnen (incluus kinderen!)... maar nu, nu zou er eindelijk iets gebeuren! Want de boze mevrouwen van de VN waren daar!

Maar nee, de mevrouwen waren heel boos op Nederland vanwege zwarte piet. Als we ons eigen verleden beter zouden kennen, dan zouden we wel beter weten, zei de boze donkere mevrouw. Nu moet zwarte piet waarschijnlijk paars worden, of roze, of geel. Want blijkbaar is de kleur van je huid nog altijd erg belangrijk.

Ondertussen wordt het volgende gezinnetje uiteen gerukt, de kinderen uit hun veilige omgeving gedeporteerd - maar niemand die daar om maalt. Want dat zijn toch allemaal maar stinkbuitenlanders. Daar worden de 3 VN-mevrouwen niet boos van. En wij kunnen onszelf weer in de spiegel aankijken, trots dat we zijn op onze herwonnen tolerantie.

 

De volgende dag (05-07-2014) kwam ik een nog veel mooiere en duidelijkere post tegen over wat er nou eigenlijk mis is met de heisa rond Zwarte Piet:

 

In grote delen van Afrika heerst hongersnood, volksstammen staan elkaar naar het leven. Er wordt gevochten tegen het Ebola-virus. Meisjes worden ontvoerd en verkracht. In Syrië woedt een burgeroorlog, evenals in Irak. De Russen annexeren eerst De Krim en proberen nu Oost-Oekraïne te winnen. De FIFA organiseert een WK-voetbal in een land dat daar €10mrd aan uitgeeft, terwijl de eigen bevolking amper een fatsoenlijk dak boven het hoofd heeft of fatsoenlijk te eten heeft. In Noord-Korea worden miljoenen mensen onderdrukt en leven in armoede en zitten honderduizenden in gevangenschap omdat ze een keer niet naar hun leider hebben gezwaaid of niet hetzelfde kapsel willen dragen.
Om dergelijke zaken aan te pakken richtten veel landen de Verenigde Naties op. En laat de Verenigde Naties nu vandaag een hele belangrijke persconferentie van een onderzoekscommissie hebben georganiseerd in Den Haag. En waar ging die over ......... ZWARTE PIET???????
Ik heb met verbazing zitten kijken hoe een aantal VN- specialisten deze prachtige kindertraditie hebben onderworpen aan een grondig, licht eenzijdig en bevooroordeeld onderzoek, en daar hun bevindingen over uiten. Alsof we in Nederland niet tolerant zijn. Alsof we in Nederland elkaar vermoorden om religie, kleur of geloof, als of Nederland in eigen land niet heel veel tradities van landgenoten met andere gebruiken en tradities eerbiedigt, toestaat of faciliteert. Nee; ons kinderfeest is racistisch!!! Onze goedlachse kindervriend, die miljoenen kinderen vermaakt 3 weken aan het einde van het jaar, waar we allemaal mee zijn opgegroeid, is een uiting van racisme. De VN heeft daar een serieus punt mee gemaakt, belangrijker dan ontvoerde meisjes die verkracht worden in Afrika, groepsverkrachtingen in India, hongersnood, burgeroorlogen en massale onderdrukking in Noord-Korea!
Ik wacht op het moment waarop de eskimo's de tradities van onze bebaarde opa in een arrenslee, die een paar weken later komt dan Sinterklaas en vooral de VS aandoet, ter discussie gaan stellen en de VN daar een diepgravend onderzoek naar doet. Tot die tijd roep ik onze regering op onze bijdrage aan VN-missies op te schorten onze VN-functionarissen terug te trekken uit het VN-waterhoofd in New York en onze tradities overeind te houden. We kunnen het overdrijven. En alle landgenoten die zich wel ergeren aan Zwarte Piet vraag ik: realiseert u zich dat het hier gaat om een kinderfeest. Van ons koloniaal verleden zijn we ons bewust. Dat leren we op school en dat wil ook niemand meer en daar denken wij niet aan bij het zien van onze kindervriend nr. 1. Wees trots dat Zwarte Piet een donkere huidskleur is en door zoveel mensen wordt gewaardeerd. Het is een kinderheld, een volksheld.

 

En als laatste kwam ik deze tegen die toch wel iets zegt over hoe fout de geschiedenis eigenlijk bekeken word:

 

Zwarte Piet