BKR

Mijn frustraties over het BKR liepen vandaag nog verder op (zie Keuzes deel 2) dus besloot ik het volgende op de FB pagina van het BKR te posten:

Beste Stichting BKR,

Ik heb schulden gehad en ben daar sinds kort vrij van, omdat ik ook bezig ben met een hypotheek wou ik mijn registratie checken. Hierbij vielen mij een aantal dingen op:

1. Om mijn gegevens op te vragen kan ik inloggen via mijn bank op jullie website? Via mijn bank??
Waarom geen DigID koppeling? Waarom aan een externe commerciële partij laten weten dat ik inlog op de website van het BKR? Lijkt jullie dit echt een goed idee om dat soort informatie aan banken door te geven? Mijn bank hoeft niet te weten op welke sites ik inlog, mijn bank weet al meer over me dan mij lief is.

2. Het is duurder om mijn gegevens, let op: MIJN gegevens, naar mijn huis te sturen, let op: MIJN huis, dan dat het naar het lokale PostNL punt te laten sturen hier letterlijk nog geen 50 meter vandaan! Het verschil in prijs is ook ruim 7 euro, ik vind dit exorbitant! De prijs om het naar een PostNL punt te sturen is al exorbitant hoog met 13,95. En dat terwijl aan het begin van het proces nog vermeld word dat het 4,60 euro kost! Ik krijg nog goedkoper pakketjes uit China binnen dan dat jullie een paar papieren binnen Nederland kunnen versturen.

3. Ik ga er vanuit dat zoiets als het BKR privacy hoog in het vaandel heeft staan en dus er voor zorgt dat niet alle medewerkers van het PostNL punt weten dat dit om BKR stukken gaat, niets is minder waar, ik moet een afhaalbericht uitprinten (milieu barbaren!) en hierop is zeer duidelijk vermeld wie ik ben, het logo van het BKR en het feit dat ik BKR stukken kom halen. Ik vind dit een walgelijke vorm van privacy schending. De medewerkers van het lokale PostNL punt hier om de hoek, waar ik elke dag langs loop al;s ik mijn boodschappen doe, weten straks dus dat ik issues heb met het BKR, aangezien je alleen stukken opvraagt omdat je schulden hebt of hebt gehad weten zij dit dus ook.

Wat is er mis aan die stukken in een blanco enveloppe gewoon aangetekend naar mijn huis te sturen zonder al deze belachelijke hoepels waar ik door heen moet springen en zonder mij publiekelijk aan de schandpaal te nagelen in mijn buurt?

Ik vind deze hele gang van zaken uiterst onbeleefd en ervaar het als zeer vervelend.