Gebroken staart deel II

Zojuist ben ik bij diergeneeskunidg centrum Hopmans geweest in Hoogkerk, de dierenarts daar heeft Noobie zijn staart goed bekenen.

De staart lijkt niet daadwerkelijk gebroken te zijn, de kans is aanwezig dat hij een tik van een andere kat heeft gehad en dat daar een ontsteking uit is ontstaan. Ze kan pas na 7 tot 10 dagen zekerheid geven of het echt een breuk is of niet maar ze voelt in ieder geval geen breuk en wel een wond. Noobie krijgt nu een antibioticum kuur van 7 dagen. Als de staart echt niet gebroken is en de ontsteking niet al te erg is dan zou ik na 48 uur door de antibioticum verbetering moeten zien. De verbetering kan natuurlijk wat langer duren daarom is het belangrijk om in ieder geval de kuur af te maken en dan na 7 dagen opnieuw te kijken als er dan niets veranderd is. Waarschijnlijk word het in dat geval amputatie.

Op dit moment ben ik voorzichtig optimistisch in ieder geval.