Gestopt

Nu 2 weken en 1 dag geleden heb ik besloten te stoppen met roken.

Voorgaande pogingen waren altijd gepland met een stop moment, alle shag en asbakken verwijderen etc. Bij voorgaande pogingen was blowen ook altijd een probleem. Dit keer ben ik spontaan gestopt toen duidelijk werd dat Diane echt last van haar longen kreeg doordat ik rookte. Ik heb een vaporiser gekocht om daarmee te blowen en heb verder niets bijzonders gedaan, zelfs mijn shag heb ik gewoon nog anderhalve week bewaard, de asbakken staan ook nog overal.

Het blowen met een vaporiser is wel anders dus ook dat ben ik spontaan minder gaan doen maar dat heeft me in het begin zeker geholpen, als ik dan heel erg behoefte aan roken had dan pakte ik de vaporiser met wat wiet. Dat word steeds makkelijker en de behoefte tot roken word steeds minder. Natuurlijk heb ik nog wel wat momenten waarbij ik wel zin heb om te roken, zoals daar van de week het moment was dat er veel stres op het werk was en gisteren het moment dat ik buiten stond en iemand naast mij ging staan roken.

Maar over het algemeen worden die momenten steeds minder en steeds makkelijker te negeren. Natuurlijk is 2 weken nog niet heel lang maar ik merk het verschil al. Ik denk dat het heel verstandig is dat ik het blowen en roken van elkaar los heb gehaald waardoor stoppen met roken opeens vrij makkelijk was.

Zoals gezegd is blowen met een vaporiser wel heel erg anders, je word veel minder duf en krijgt sneller een beetje het high gevoel, het is ook wel heftiger omdat de vaporiser toch al snel meer wiet bevat dan een jointje dus het effect is wat heftiger, wat waarschijnlijk ook verklaard waarom de behoefte tot blowen ook steeds minder word.

Al met al ben ik wel trots op dat dit zo makkelijk gelukt is. Ik wou het natuurlijk al heel erg lang zoals veel van mijn vrienden weten maar het echt doen was nog steeds lastig, dit werd erg veel makkelijker toen de vrouw waar ik verschrikkelijk verliefd op ben gewoon last bleek te krijgen van haar longen door hier 3 weken elke dag te zijn terwijl ik rookte. Dus, nog even doorzetten en dan kan ik zeggen dat ik echt gestopt ben.