Growshopwet

Vandaag kwam ik deze link tegen op Facebook: 1e Kamer bijna akkoord met ‘growshopwet’

Ik had daar op Facebook het volgende over te zeggen:

Dit is toch weer een knap staaltje Opstelten hoor. Geen behoefte aan een commissie die het softdrugsbeleid in NL onderzoekt en hier over adviseert...
Maar sinds een rechter besloten dat mensen onder bepaalde omstandigheden voor eigen gebruik mogen kweken en sinds er zelfs een grotere kweker is vrijgesproken omdat hij verder niets illegaals deed heeft opa Opstelten een nieuw ideetje, we verbieden growshops en we maken het voorbereiden tot wiet kweken ook strafbaar.
Ik denk dat ik de politie maar eens ga tippen, al die tomaten kwekers in het Westland treffen namelijk dezelfde voorbereidingen. Tijd dat daar grootschalig invallen gedaan worden zodat onze mentaal wat beperkte opa eens door heeft hoe zulke kromme wetten hij er door probeert te drukken.
Eerst werd de verkoop gedoogd (nog steeds) en kweek was strafbaar. Nu zowel rechters als politie hier eigenlijk niet meer aan willen maken we dus de voorbereidingen ook maar strafbaar? Word het niet eens tijd voor die commissie om opa Opstelten te leren dat zo een belachelijk krom beleid niet kan? Om hem er op te wijzen dat zelfs Amerika, het land waar de war on drugs begonnen is, nu grotendeels wiet gelegaliseerd heeft en dat wij niet meer vooruitstrevend zijn maar juist achterlopen en met een belachelijke kromme wetgeving zitten waar het om wiet gaat? Dat opa Opstelten uitgelegd krijgt dat dit onnodig politie capaciteit kost en onnodig geld en dat het verder niets oplevert behalve een ontevreden samenleving?
Maak de kweek legaal, hang er een vergunningen systeem aan, hef er belasting op en je zult zien hoeveel geld je aan de ene kant binnenhaalt e hoeveel je aan de andere kant bespaart op politie. Je kunt gezondheidscontroles er aan hangen en zelfs kwaliteitseisen en ondertussen verdien je lekker geld en kan de koffieshop houder ook gewoon belasting betalen en zijn werk legaal doen i.p.v. elke dag weer bang te zijn of er een inval komt en of hij niet net 1 gram te veel in huis heeft.

Meneer Opstelten (en ik moet ernstig mijn best doen om de term meneer niet voor iets zwaar beledigend maar veel gepaster te vervangen) heeft wat mij betreft zijn zoveelste brevet van onvermogen afgegeven en geeft aan dat hij eerder thuishoort naast de moeder van staatssecretaris van Rijn dan in onze politiek. Laat die man toch alsjeblieft een keer met pensioen gaan en zijn vooroorlogse kijk op de samenleving bij gelijkgezinde bejaarden gaan verkondigen.