Een weekeinde klussen

Before

Zoals sommige mensen al weten via Facebook ging ik dit weekeinde samen met chasalin klussen in mijn huis. We hadden grootse plannen, om te beginnen zouden we het plafond van de woonkamer schilderen, de trap schuren en een nieuw kleurtje geven, die domme metalen platen van mijn trap afhalen en vervangen door mooie trapmatten. Ook de muren en plafonds in de halletjes zouden we witten, alle lampen zouden vervangen worden voor led lampen en uiteindelijk zouden we een kast bouwen onder de helft van mijn trap.

Helaas zat het tegen!

Vrijdag ging alles lekker vlot, materialen halen, lampen vervangen, ook meteen wat kapotte schakelaars in huis vervangen, plafond goed schoongemaakt. Toen zouden we de trap gaan schuren. Al heel snel bleek dat mijn trap heeeel veel lagen verf had en dat schuren eigenlijk geen optie was, dus zaterdag toen we de rest van de materialen gingen halen hebben we meteen een blower en verfkrabber gekocht zodat we verf konden krabben. Toen bleek ook meteen dat de kastdeurtjes besteld moesten worden en er pas over 10 dagen zullen zijn.

Het verfkrabben viel dus heel erg tegen, vandaag om 16:30 waren we hier uiteindelijk mee klaar, zaterdag heb ik staan krabben terwijl chasalin het plafond begon te schilderen, zondag hebben Doticje en ik afwisselend staan krabben en schuren en vandaag hebben chasalin en ik ook nog afwisselend staan krabben en het heeft gewoon tot 16:30 vandaag gekost voor de trap verf vrij was. En daar hadden we gedacht dat we vandaag wel klaar zouden zijn.

After

Dus, mijn plafond is nu gewit op een paar randjes na, mijn trap is blank hout, gedeeltelijk geschuurd en mijn huis is een tering zooi want alles wat normaal onder de trap staat, staat nu in de woonkamer. Om nog maar te zwijgen van het stof overal en de verfschilfers die natuurlijk het halve huis zijn door gewaaid.

Oh en ik heb spierpijn nu, en dat had ik al omdat ik nog steeds niet echt helemaal over de griep heen ben ook al voel ik me best goed verder, mijn keel vond het schuren ook niet zo geweldig wat dat betreft Tongue out

Dus, vanavond ga ik heerlijk in een warm bad weken, morgen uitslapen en daarna eerst maar eens alles vegen en stofzuigen en opruimen zo goed als mogelijk. In ieder geval het zo netjes maken dat mijn woonkamer bruikbaar is, het gereedschap en extra kast in de woonkamer moet ik maar even een weekje mee leven, dat komt wel als de boel echt klaar is.

Zondag avond ontstond er ook een beetje een foto party aangezien we 3 camera's aanwezig hadden.

Los van dat mijn planning dus totaal niet geslaagd is ben ik wel zeer tevreden en chasalin en Doticje erg dankbaar voor alle hulp. De foto's van zowel het klussen als de foto party staan hier.