D&D Drow en Maenad

De meeste mensen weten het, ik poog al enige tijd weer een D&D groep bij elkaar te krijgen. Dit is nu beperkt gelukt, helaas zijn er een aantal mensen afgevallen om diverse redenen maar vooral omdat het onmogelijk bleek om een dag te kiezen waarop iedereen kon. Een van deze personen zal ik wel erg missen, maar goed daar heb ik in voorgaande blogs al wel het nodige over geschreven Wink

Dus, we gaan nu met 4 spelers en een Dungeon Master beginnen, om toch een praktische party te houden gaan 2 van ons (waaronder ik) met 2 characters spelen. Voor mezelf heb ik in ieder geval (zoals altijd) het ras Drow met als class Sorcerer. Daarnaast, voorlopig afhankelijk van of iemand anders een Cleric of andere Healer class speelt, wil ik graag een ras Maenad met als class Psionic Wilder spelen. Als er niemand anders als Healer class speelt dan zal mijn 2-de character een Cleric zijn vermoed ik.

In alle gevallen zal dit voor mij wennen worden aangezien ik zowel met de Psionic Wilder als met de Cleric totaal geen ervaring heb. Twee characters spelen zal uberhaubt wennen zijn want ik ben ten slotte niet de meest ervaren D&D speler, ik heb vooral veel PC RPG ervaring en weinig met echt D&D maar ja, met zo een kleine party moet je toch wat, vooral als bijna iedereen een caster wil spelen en je een Paladin hebt als enige echte fighter class.

Dus ik kan mij de komende dagen gaan vermaken met mij inlezen in deze characters, spells uitzoeken en in general characters bouwen en ook voor elk van hun een eigen karakter bedenken en die gescheiden houden in mijn hoofd tijdens het spelen. Ik denk dat me dit prima gaat lukken maar ik zie het wel als een uitdaging.