Half jaar in vogelvlucht

Ik heb de afgelopen maanden weinig tijd gevonden om te kunnen bloggen dus word dit een blogje over het laatste half jaar in a nutshell. Klik op de diverse linkjes voor de bijbehorende foto albums.

Augustus: vakantie

In augustus heb ik 2 weken vakantie gehad, de eerste week heb ik leuke dingen gedaan met Diane, zij was in die week jarig.
Eerst zijn we een dagje met haar ouders en broer naar Borkum geweest, dit was de heetste dag van het jaar dus het was heerlijk om op ee eiland te zijn en in zee te zwemmen.

De dag daarna ben ik samen met Diane een dagje naar de AquaZoo in Leeuwarden geweest. Dit was een hele leuke dag en mijn verjaardagscadeautje aan Diane. Naast het dagje uit heeft ze nog een rode panda knuffel van mij gekregen voor haar knuffel verzameling. We wouden daarna nog uit eten gaan maar helaas waren we aan het einde van de dag allebei veel te moe om dat nog te doen dus hebben we dat overgeslagen.

De dag daarna was Diane echt jarig, we wouden een barbecue houden maar helaas was het mooie weer toen net voorbij. Dus in plaats daarvan hebben we bij mij binnen de tafelgrill gebruikt om, wederom met Diane haar ouders en broer, te eten. Ook dit was een hele gezellige dag en voor mij de eerste keer dat Diane haar familie bij mij op bezoek kwam.

Het weekeinde in het midden van mijn vakantie was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende The Greenhouse Lan, ook dit jaar was dit weer heel geslaagd. Diane paste op mijn katten en is op zaterdag middag even komen kijken hoe de Lan ging.

Monique in glasSeptember: op vogels passen en mijn moeders verjaardag

In september ging Diane met haar ouders een paar weken naar Kroatië, ik paste ondertussen op haar vogels. Natuurlijk was 11 september voor mij weer een moeilijke dag omdat dit de verjaardag van mijn moeder is. Diane had een leuk 'survival pakket' voor mij achter gelaten voor als het te moeilijk werd, helaas was dit niet voldoende en was het een redelijk depressieve dag voor mij. Ik heb wel wat prachtigs van Diane gekregen als herinnering aan mijn moeder, zie de foto hiernaast.

Oktober: Magical Samhein

In oktober besloten Diane en ik om naar Magical Samhein in Bourtange te gaan. Diane haar moeder vond het feit dat Diane en ik hierheen wouden en dat we ons wouden verkleden hiervoor zo boeiend dat ze haar man en zoon heeft overgehaald ook te gaan. Magical Samhein is een soort van Keltische versie van Halloween, het is een feest wat het einde van het oogst seizoen markeert.

Het was wederom een hele geslaagde dag en onze verkleed partij was ook zeer geslaagd vond ik zelf. Veel van de items kwamen bij AliExpress vandaan en sommige had ik al of hebben we ergens anders gekocht. Mijn mantel heb ik bijvoorbeeld al enkele jaren en heb ik gekocht op het Rapalje Zomerfolk festival enkele jaren geleden, dit is een hele fijne mantel, waterdicht en lekker warm.

November: nog een korte vakantieNieuw scherm

In mijn korte vakantie zijn we weer een dierenpark gaan bezoeken, voor de verandering weer met de ouders en broer van Diane. Dit keer het Ouwehands Dierenpark in Rhenen, dit park hebben we gekozen omdat ze hier panda's en witte leeuwen hebben. Tot mijn verrassing hadden ze ook wolven, helaas zijn de foto's die ik van de wolven heb gemaakt niet zo geweldig gelukt. De foto's van de panda's en de leeuwen daarentegen zijn zeer goed gelukt.

In november heb ik ook een nieuwe beamer en scherm gekocht, ik heb nu een full HD beamer en een 100 inch scherm (2,31 x 1,41 meter) wat elektrisch is en aan het plafond hangt. Zie de foto hiernaast.

Als laatste hebben we op 29 november (toevallig de verjaardag van Diane haar vader) een hondje gehaald, nou ja, iets wat pretendeert een hondje te zijn. Nog toevalliger is dit hondje op 11 september geboren, wat dan weer de verjaardag van mijn moeder was. Het is een kruising chihuahua met shithzu genaamd Kyuubi. Hij zal niet veel groter dan mijn katten worden. Muis vind het prima en helpt mee mer opvoeden, gaat zelfs mee op wandelingen, Noobie accepteert hem maar matig, die vind het eigenlijk maar niets en weet goed beledigd te doen. Dit zal met de tijd wel slijten. Ondanks dat ik zelf een wat grotere hond had geprefereerd vind ik het een schatje. En voor mij blijft het belangrijkste dat Diane er heel gelukkig mee is.

Zo, dit was een krap half jaar in vogelvlucht, ik ben vast nog dingen vergeten maar het is wel goed zo, geniet van alle foto albums die er bij zijn gekomen zou ik zeggen.