Saint Seiya / Les Chevaliers du Zodiac / Knights of the Zodiac

Enige tijd terug vroeg iemand mij of ik 'Les Chevaliers du Zodiac' kende, ik moest toen zeggen dat ik hier nog nooit van gehoord had. Na wat onderzoek bleek dat dit een Japanse serie is die eigenlijk 'Saint Seiya' heet. Deze serie stamt uit de jaren 80.

Er werd mij toen gevraagd of ik dit kon downloaden als ik het ergens kon vinden... Ik heb gezocht, en gevonden en gedownload al een aantal weken terug, met EN en FR subtitles zelfs en JP en FR audio. Aangezien het contact met de persoon die hierom vroeg verbroken is stond ik op het punt dit te verwijderen zojuist, toen bedacht ik, laat ik 1 epje kijken, wie weet kende ik het wel als kind.

En jawel! Ik herkende de intro direct! Ik heb dit als kind heel veel gekeken en ik vond het helemaal te gek in die tijd. Eerlijk gezegd kan ik me er weinig van herinneren behalve dan dat ik echt serieus vond dat het een van de leukste series uit mijn jeugd was, de kans is zelfs heel erg aanwezig dat ik dit uitsluitend bij mijn oma in Frankrijk gezien heb.

Dus, om een lang verhaal kort te maken, ik heb het niet weggegooid en ik heb iets te kijken binnenkort als ik ooit door Naruto en Bleach heen kom Wink