Veranderingen & Updates

Site

Zoals vast opgevallen is inmiddels is deze website nogal wat veranderingen in uiterlijk ondergaan de afgelopen 2 weken. De styling is nu af dus tada, dit is zoals mijn website er voorlopig uit zal zien.

Persoonlijk vind ik het een hele verbetering, er is geen verschil meer tussen de mobiele versie en de desktop versie van de site en de overzichtspagina's zijn stukken rustiger, iets wat hard nodig was. Inmiddels heeft de mobiele site ook een preview van alle items net zoals de desktop versie en niet uitsluitend van het eerste item. Nu komen ook niet uitsluitend nieuwe blogs bovenaan op de frontpage maar gewoon alle nieuwe content komt bovenaan.

Ik ben deze veranderingen gaan doorvoeren om dat het me opviel dat bezoekers niet zagen dat ik een nieuw foto album of een nieuwe tekening poste. Daarnaast vond ik de site al een tijdje te druk en wou ik het onderscheid tussen de mobiele versie en de desktop versie graag opheffen.

Ik heb dus een skin gezocht die rustgevend was en deze heb ik zelf verbouwd, hiermee heb ik mijn PHP en CSS kennis weer eens afgestoft en zelfs weer wat nieuwe dingen in CSS geleerd, misschien dat ik hier later nog een technische blog over schrijf.

Ook heb ik voor de foto albums een andere plugin geïnstalleerd waardoor er nu echte slideshow mogelijk zijn als je op een foto klikt, dit was al zo op de desktop versie maar dit werkt nu ook goed op een mobiel. Ik wil nu nog kijken of ik die module kan gebruiken om een slideshow van al mijn tekeningen te genereren maar daarin loop ik tot nu toe tegen technische beperkingen aan van hoe ik mijn site heb opgebouwd en de veranderingen die nodig zijn om dit mogelijk te maken zijn te ingrijpend om te doen zonder dat ik al mijn tekeningen en schetsen opnieuw moet posten. Ik blijf doorzoeken naar een work around om dit nog mogelijk te maken maar voorlopig blijft het dus zoals het nu is.

Kerst

De weken voor kerst had ik het eerlijk gezegd best even moeilijk, normaal regelde mijn moeder alles en ging ik daarheen voor de eerste kerstdag op zijn minst. Vaak gevolgd door het naar huis gaan met veel gourmet leftovers die ik op tweede kerstdag met vrienden ging opeten.

Ik zat er erg tegen aan te hikken om mijn vader te bellen en te bespreken wat we gingen doen voor de kerst, uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en hem gebeld en gevraagd of hij eerste kerstdag hier wou komen eten. Dit idee viel in goede aarde en we hebben samen heerlijk zitten gourmetten. Het is een hele gezellige avond geworden en ik ben heel blij dat ik hem uitgenodigd heb.

Tweede kerstdag zou ik met Dirk een kaasfondue eten maar er was nog best veel gourmet spul over en we hadden al extra kaasfondue gekocht omdat we daar beide heel erg dol op zijn dus ik ben op zoek gegaan naar iemand die mee wou eten, Isis en chasalin stelde voor om zoals vroeger hier langs te komen met hun gourmet spullen en dan gezamenlijk te eten. Zo gezegd, zo gedaan, dus we hebben echt een hele geslaagde en ouderwets gezellige tweede kerstdag gehad. Het idee om het overgebleven stuk roquefort door de kaasfondue te gaan was ook zeer geslaagd, het was een goddelijk lekkere kaasfondue!

Foto's van tweede kerstdag zijn hier te vinden, van de eerste kerstdag zijn er geen foto's.

Oud & Nieuw

Met O&N waren natuurlijk Aldo en Dirk hier maar ook buurvrouw Carin en buurman Johan. Het was een vrij rustige avond tot we na 12-en naar buiten gingen en daar de nieuwe buurman (tussen Johan en mij in) tegenkwamen met zijn vriendin, voor het eerst waren er meer mensen dan alleen wij op de parkeerplaats om middernacht en het was echt heel gezellig. Na een uurtje of anderhalf buiten te staan heb ik iedereen bij mij uitgenodigd en toen kwam buurvrouw Petra ook nog langs.

Zoals gezegd, een hele gezellige avond waardoor het opeens gewoon half 5 's ochtends was. Ook O&N was heel geslaagd.

Opvallend

Ik heb in oudere blogs wel eens geschreven over hoe mijn relaties altijd stuk gingen of in de problemen kwamen tussen kerst en oud & nieuw, waarom speciaal dan, geen idee, maar bijna de helft van mijn relaties is in die periode verbroken. Je kunt je voorstellen dat ik dus niet zulke geweldige associaties heb met die tijd.

Opvallend dit jaar was dat ik er geen seconde over nagedacht heb en een prima week heb gehad tussen kerst en oud & nieuw en daar ben ik erg blij om, dit is voor het eerst in bijna 10 jaar dat ik genoten heb in die week. Dit realiseerde ik me op 2 januari, echt zo een moment van verrek, helemaal geen last meer daarvan gehad. Misschien wel omdat ik voor de kerst het zwaar had met het overlijden van mijn moeder en dat het een opluchting was dat die last van mij afviel nadat ik een afspraak met mijn vader had gemaakt. Misschien ook wel omdat ik dat stuk van mijn verleden een beetje losgelaten heb, ik weet het niet, maar het was wel erg fijn.

Verjaardag

Ook mijn verjaardag was erg geslaagd, mijn familie is komen eten wat erg gezellig was. Mijn schoonzus en neefjes hebben voor het eerst bij mij gegeten. Daarna een feestje voor de gebruikelijke groep mensen, wat ook erg gezellig was. Een persoon is wel iets te dronken geworden maar gelukkig kon die thuis gebracht worden door iemand. Verder ook dat een geslaagde dag.

Aansluitend heb ik een weekje vakantie genomen waarin ik deze site dus heb omgeklusd en verder redelijk wat bezoek gehad en gewoon lekker rustig aan gedaan.

Helaas is de vakantie weer voorbij en werk ik inmiddels al weer 2 weken zo ongeveer maar het heeft me wel goed gedaan.