Afscheid

Na de leuke dingen dan nu een best wel heftige minder leuke gebeurtenis in mijn leven.

MarkHelaas is afgelopen donderdag (19 november 2015) een hele goede vriend van mij overleden. Hij was al langere tijd ziek dus ik wist dat het ging gebeuren en dacht dat ik voorbereid was maar helaas viel dit tegen. Toen ik donderdag aan het begin van de middag gebeld werd door AvoidAudio dat Mark niet meer bij ons was merkte ik toch dat ik de hele dag erg verdrietig was, dit verdriet is nog steeds erg aanwezig in mijn leven ondanks alle positieve dingen van de vorige blog.

Mark was een hele goede vriend van me die ik al bijna mijn hele leven kende, ooit zaten we samen op Scouting bij de Verkenners van de Woudlopers Borger, dit was van korte duur want Mark vond Scouting geloof ik toch niet zo leuk. We hebben elkaar toen enkele jaren nauwelijks meer gezien tot we pubers werden en weer veel met elkaar begonnen om te gaan. Om eerlijk te zijn was ons contact in die tijd sporadisch en soms best moeizaam maar zeker wel de moeite waard.

We zijn pas echt close geworden toen ik al een paar jaar in Groningen woonde en hij in een winkel om de hoek bij mijn huis werkte, toen kwam hij elke dag koffie drinken in zijn pauzes en vaak ook na zijn werk. Onze vriendschap groeide toen uit tot een zeer hechte band. Toen ik nog later in Beijum kwam wonen en hij niet zo een lekkere woon situatie had heeft hij veel bij mij gelogeerd en zelfs bijna een half jaar hier echt gewoond.

Drie jaar geleden hebben wij een wat serieuzere ruzie gehad, helaas is na het uitpraten daarvan het contact wel verwaterd. Gelukkig heeft Mark toen hij ziek werd wel weer contact met mij opgenomen en heb ik hem nog een keer gezien. Ik had hem heel graag nog een laatste keer willen zien om hem te vertellen over alle veranderingen in mijn leven van de laatste maanden en hem wat positieve dingen te vertellen zolang het nog kon, helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

Voor mij was Mark een vriend, ik kon hem vertellen over mijn problemen, mijn verliefdheid, mijn liefdesverdriet, mijn ergernissen, dingen die me blij maakte, het maakte niet uit, ik kon het bij hem kwijt. Op zijn beurt vertrouwde hij mij met veel van zijn gevoelens en problemen maar vertelde hij me ook heel enthousiast over de positieve dingen in zijn leven.

Hij was een creatieveling, voor mijn gevoel vooral op het gebied van muziek, hij kon uren bezig zijn met het mixen van samples e.d. dingen. Zelfs snapte ik er maar weinig van en had het ook niet echt mijn interesse maar ik vond het altijd mooi om te zien hoe enthousiast hij er van werd, zoals hij dat had als ik met computers bezig was. Ook op gebied van schilderen en tekenen deed hij veel kwam ik achter toen ik hem een keer hielp verhuizen. Het is gek dat wij daar nooit echt over gepraat hebben aangezien ik ook teken, alhoewel in de tijd dat wij veel met elkaar omgingen deed ik dat nog niet.

Zijn creativiteit ging nog veel verder, zo heeft hij zelf een zwaard gemaakt. Dit zwaard betekende heel veel voor hem weet ik en ik ben ook heel erg onder de indruk dat hij dit zwaard aan mij heeft gegeven, dat betekent dan weer heel veel voor mij. Dit zwaard krijgt van mij een kleine opknap beurt zodat het wordt zoals hij mij vertelde dat hij het wou hebben en dan krijgt het een ereplaats naast mijn bureau aan de muur.

Mark

Lieve Mark, Je was een vriend, een echte goede vriend.
Ik zal altijd met plezier terugdenken aan onze tijd samen en je nooit vergeten.
Je zult gemist worden.
Rust in vrede lieve Mark.