Tandarts & Olivier

Tandarts

Zoals sommige van jullie waarschijnlijk al weten ben ik de laatste maanden bezig mijn gebit helemaal te laten renoveren. Ik heb al twee wortelkanaalbehandelingen gehad en er is al een kroon geplaatst. Vandaag mocht ik weer eens in de stoel liggen en zou de laatste heftige behandeling zijn. Halverwege de behandeling vertelde mijn tandarts opeens dat deze kies toch geen wortelkanaal behandeling nodig had en dat het allemaal best meeviel hiermee. Hij heeft die kies gevuld en vervolgens ook de rest van mijn onderkaak afgemaakt. Dus i.p.v. een dikke wortelkanaalbehandeling zijn er vandaag alleen maar gaatjes gevuld en kan ik daardoor 2 behandelingen minder hebben dan oorspronkelijk ingeschat was. Dus ik ben echt heel erg blij (en half verdoofd nog steeds).

 

Haastwerk

Het was vanochtend wel lekker haastwerk want ik heb de afgelopen twee dagen op de kat van mijn ouders gepast dus ik moest vanuit Drenthe komen. Gelukkig mocht ik dit weekeinde de auto van mijn moeder mee dus haalde ik het allemaal net om nog op tijd thuis te zijn en de bus naar de tandarts te pakken. Ja de bus. Het leek me geen goed idee om na een wortelkanaalbehandeling in de vrijdagmiddag spits te gaan rijden nog half verdoofd en met pijn. Achteraf gezien had ik dus gewoon de auto kunnen gebruiken en mij daarmee een hoop tijd kunnen besparen.

Toen ik vanochtend de bustijden opzocht op de website van Qbuzz viel het mij op dat er vanaf 26-09 (vandaag dus) een omleiding was en er een noodbushalte was hier om de hoek. Dus ik stond daar mooi te wachten op de bus, die komt er aan en rijdt rechtdoor waar hij normaal had moeten afslaan om naar de noodhalte te komen, gelukkig heb ik door hard rennen en een lieve chauffeur de bus toch nog gehaald. Op de haltes en de website stond echt 26-09 aangegeven. De chauffeur echter vertelde mij dat dit pas morgen ingaat. Ik ben spontaan minder fan van de informatie voorzieningen van Qbuzz geworden.

 

Olivier

Afgelopen dagen heb ik dus op Olivier gepast, de nieuwe kat van mijn ouders. Het blijft een heel erg schuw beestje helaas. Hij heeft zich teruggetrokken op de zolder van mijn ouders, laat zich wel aaien maar komt eigenlijk niet te voorschijn en zit ook de hele tijd met grote angstogen om zich heen te kijken. Ik vrees dat ook mijn ouders moeten leren dat je katten op hun karakter moet uitzoeken en niet op dat het een mooie rooie kater is. Hij zal vast op den duur wel wennen aan mijn ouders. Vervelend is wel dat in de eerste zes weken dat de kat bij hun is mijn ouders twee weken op vakantie gaan en er dan andere mensen in hun huis zijn. Waarschijnlijk was het feit dat ik er 2 dagen was en niet mijn ouders al een stres moment voor Olivier dus ik ben bang dat vreemde mensen nog meer stres wordt en ze hem nog een aantal weken na hun vakantie binnen moeten houden om alsnog aan hun te wennen.

Detail is dat ze deze kat ongeveer drie maanden geleden al uit het asiel hebben gehaald en dat hij toen in de eerste week is weggelopen. Hij heeft toen een plekje gevonden verderop in de straat en de vrouw die daar woonde realiseerde zich kennelijk niet dat het de kat van mijn ouders was ook al wist ze dat die net was weggelopen en dat dat ook een rooie kater was. Zij heeft hem opgesloten en ik ben een middagje naar Drouwen geweest om hem te vangen en in het kooitje te stoppen. Persoonlijk vond ik dit heel makkelijk, de kat heeft me niet gekrabd, alleen wat zitten blazen. Mijn vader en de vrouw die daar woont lukte het niet om hem in het kooitje te krijgen, vandaar dat ze mij gebeld hebben. Ik ben tenslotte degene die altijd roept dat hij elke kat zover krijgt dat ze naar hem toekomen en hij ze kan pakken, ik heb dat dus mogen waarmaken wat prima gelukt is.

Olivier vond mij daardoor nog wel wat eng merkte ik gisteren weer op, zolang ik alleen aaide was alles prima maar toen ik hem wou oppakken om hem op schoot te zetten begon hij meteen te spartelen alsof ik hem zou gaan slachten dus toen heb ik hem maar snel weer rustig laten liggen en kon ik hem daarna weer gewoon aaien.

Vannacht heeft hij wel laten merken dat hij echt hard kan mauwen en veel herrie maakt op de kattenbak. Ik kon er heerlijk van meegenieten want ik sliep aan de andere kant van een dun gipswandje. Over een maand of twee zal hij zich waarschijnlijk wat meer op zijn gemak voelen bij mijn ouders.