D&D en DM Spelen

Zoals sommige mensen weten speelde ik in het verleden D&D (Dungeons & Dragons). Die groep is door diverse soapachtige perikelen uit elkaar gevallen. Enige jaren lang ben ik bezig geweest om te proberen een nieuwe groep op te richten. Enkele maanden geleden is dit inderdaad gelukt en zijn we na met enige moeite nog 1 persoon te hebben gevonden en wat start problemen, weer gaan spelen onder leiding van DM (Dungeon Master) Dho. Echter, na enkele weken spelen heeft hij aangegeven niet langer DM te willen zijn.

Nadat het even leek alsof we daardoor weer niet verder zouden kunnnen spelen heb ik aangeboden om DM te zijn. Natuurlijk is dit voor mij niet direct het makkelijkste, ik was, at best, een beginnend speler. Maar ik speel nu enkele weken als DM en ik moet zeggen, ik vind het erg leuk. Ook de groep werkt goed mee aan het mij niet al te moeilijk te maken en mij te assisteren in uitzoeken wat er mogelijk is en wat niet, hier is met name ex-DM Dho een grote hulp in. Ik moet nog wel iets beter leren de leiding in handen te houden en mij niet te veel te laten betrekken in de niet gerelateerde gesprekken die er tussendoor plaats vinden maar al doende leert men.

Ik heb er voor gekozen om het mezelf makkelijk en moeilijk tegelijkertijd te maken. Aan de ene kant heb ik er voor gekozen om niet een standaard avontuur te kiezen dus is het moeilijk voor mij om dingen te balanceren en te zorgen dat de party in leven blijft. Hiervoor heb ik al 2 keer on the fly aanpassingen gemaakt aan een tegenstander omdat die te zwak of te sterk was.

Maar ik heb het mij makkelijk gemaakt door voor het avontuur van deze party een wereld te kennen waar ik heel erg bekend mee ben. Namelijk, de wereld van Feist en de Valheru, Moredhel, Eledhel en andere fantasy rassen. Toen ik de wereld koos was er niemand in de party bekend met deze wereld dus was er een risico op spoilers in het verhaal. Inmiddels is er echter een nieuwe speler bij gekomen die die boeken bijna net zo goed kent als ik. Dus nu spelen we de quest for Silverthorn met iemand die spoilers kan geven, een uitdaging voor haar en een uitdaging voor mij. Zij mag de informatie die zij heeft niet doorgeven aan haar karakter, en ik moet het verhaal ook voor haar spannend zien te houden. Ik zou bijna willen dat Robin geen vriendin had gekregen Tongue out

Maar goed, het is echt een leuke uitdaging en ik heb tot nu toe heel erg veel lol in DM spelen elke vrijdag.