Verplicht knuffelen

Katten straffen, dit is altijd moeilijk, meeste mensen vinden een plantenspuit het beste werken, ik ben het hier mee eens zolang de kat maar niet door heeft dat het van jou of uit de plantenspuit komt.

Mijn ex had hier een handje van, dan hield ze de plantenspuit omhoog, het uiteindelijke resultaat was dat de kat een associatie had dat die plantenspuit eng was, niet de associatie dat hij iets fout deed en daarom nat werd.

Dus voorkom altijd dat de kat je plantenspuit ziet of doorheeft dat jij dit doet.

 

Aangezien ik door mijn ex dus een kat had die dit doorhad ben ik zelf overgegaan op verplicht knuffelen, allebei mijn katten hadden hier een hekel aan en hadden heel snel door dat dit gebeurde als ze iets stouts deden. Nu heb ik sinds kort natuurlijk Muis bij mij wonen en ik moest vandaag constateren dat verplicht knuffelen bij haar niet werkt, ze vind het veel te fijn om geknuffeld te worden!

Dus wat doe je dan? Plantenspuit ben ik geen voorstander van, zeker niet me al die apparatuur in mijn huis en als je mist word het sowieso een troep.

Dus nu de nieuwe variant van verplicht knuffelen die ik vroeger ook wel eens toepaste, verplicht knuffelen op de rug in mijn armen, hier lijkt ze wel een beetje van onder de indruk te zijn dus ik hoop dat ik hiermee mijn doel bereik.

Als iemand nog suggesties heeft om op een diervriendelijke manier te straffen lees ik ze graag in de comments bij deze post Smile