Kwalitatief Uitermate Teleurstellend - Deel 2

Een paar weken geleden schreef ik het stukje 'Kwalitatief Uitermate Teleurstellend' waarin ik vertelde over de hersenvliesontsteking van mijn schoonzus. Nog maar een korte update.

Na het voorspoedige nieuws van 20-02 is het eerst weer slechter gegaan. De otnsteking ging maar niet over, de PICC lijn naar haar hart (waarmee de antibiotica toegediend werd) raakte ontstoken en na enige dagen bleek ook een deel van de hersenen zelf onstoken en opgezwollen te zijn. De arts die tot nu toe de behandeling deed was inmiddels op vakantie heb ik begrepen. De arts die op dat moment de behandeling deed besloot dus mijn schoonzus weer terug te zetten op de antibiotica waar ze eerder al epileptische aanvallen van kreeg.
Om bijkomende problemen te voorkomen kreeg ze daarnaast medicijnen die de epileptische aanvallen zouden onderdrukken.

Het was weer twee weken erg spannend maar langzamerhand beginnen de ontstekingswaardes te dalen, deze waarden, gemeten in zoveel gram per liter bloed voor zover ik begreep, zou onder de 10 moeten zitten. Op 04-03 was deze waarde nog 139. Deze waarde is de afgelopen week gestaag gedaald en zit sinds gisteren op 12. Dit is natuurlijk een zeer goed teken.

De revalidatie in Beatrixoord was uitgesteld hierdoor maar lijkt nu alsnog volgende week te beginnen.

Dit is natuurlijk het verhaal kort samengevat zonder alle stres momenten en de uitgebreide verhalen over het verkeerd plaatsen van de PICC lijn. Deze zal ik jullie verder ook besparen, voldoende om te zeggen dat ik het zeer positief vind dat het de goede kant op gaat.