Zeeland en een auto

Ik schrijf de laatste tijd echt niet veel meer en ik doe sowieso weinig aan deze site. Een baan en een vriendin kosten nou een keer tijd dus deze site is een beetje op een laag pitje komen te staan. Inmiddels ben ik er wel een beetje aan gewend om 32 uur per week te werken en ik heb de laatste tijd ook wat meer energie buiten mijn werk om dus de kans is groot dat ik weer langzamerhand wat meer ga schrijven.

Auto

Zoals de mensen die mij kennen of degene die hier vaker persoonlijke blogjes lezen weten heb ik sinds november vorig jaar een eigen auto. Natuurlijk is deze tweedehands en al 17 jaar oud inmiddels. Dus ben ik er recentelijk achter gekomen dat auto's geld kosten, zeker op die leeftijd.

Toen ik de auto kocht was het raam mechanisme van het passagiers portier stuk, dat is enige tijd geleden al vervangen, maar daar hield het natuurlijk niet mee op. Daarna ging namelijk het sluit mechanisme van datzelfde portier stuk. Dat is toen ook vervangen. Hij moest toen echter nog steeds een grote beurt hebben en eigenlijk wou ik ook graag nieuwe banden.
Dit heb ik eerst op de lange baan geschoven tot we vorige weekeinde opeens naar Zeeland toe zouden rijden. Toen dacht ik bij mezelf dat ik beter eerst de banden en de beurt kon laten doen. Dus vorige week woensdag zijn er ook nieuwe banden onder gekomen en heeft hij zijn grote beurt gehad.

Helaas bleek bij terugkomst uit Zeeland dat de uitlaat het nu aan het begeven was, dus sinds vandaag ook daar een nieuwe van. Ik ben weer blij met mijn auto. En al met al uitgerekend heeft die auto nu nog steeds maar zo een 1200 euro gekost, wat hij zeker nog waard is.

Uitlaat 1 Uitlaat 2
Uitlaat 3 Uitlaat 4

Zeeland

Zoals genoemd zijn we dus naar Zeeland geweest afgelopen weekeinde. We gingen hier heen omdat het broertje van Denise jarig was en hij ook net zijn eerste eigen huisje heeft. Dus het was een erg druk weekeinde want het is wel zo een 400 kilometer rijden naar Zeeland.

Zaterdag rond 10:30 hier weggereden, het weer zat bijna de hele rit mee dus het was goed te doen, onderweg nog gestopt voor een tosti en een kop koffie en tegen 15:15 waren we in Groede bij haar broertje. Daar waren ook haar vader en stiefmoeder en haar opa en oma, die laatste had ik nog niet eerder ontmoet.
Het was echt heel gezellig en ik moet zeggen dat ik haar familie erg graag mag, ik vond haar opa en oma echt heel aardig en had ook minder moeite dan ik verwacht had om ze te verstaan. Plat Zeeuws heb ik nog niet echt geleerd namelijk maar gelukkig was dat dus geen probleem. Er is veel gelachen die middag en voor we het wisten was het al bijna 18:00.

Toen iedereen iets na 18:00 weg ging hebben wij snel friet (ik mag geen patat zeggen dan wordt Denise boos) en kaassoufflés gegeten. Denise heeft ook nog zelfgemaakte soep van haar oma gegeten, het restant daarvan hebben we meegenomen en moet ik eigenlijk nog proberen. Inmiddels heb ik daar zoveel verhalen over gehoord dat ik wel nieuwsgierig ben ook al houd ik niet echt van soep.

Na het eten zijn Denise en ik naar haar moeder en stiefvader in Oostburg gegaan. Haar stiefvader is een echte Brit dus ik heb gezellig met hem staan kletsen over de Brexit maar ook over ICT, vroeger was dat zijn vakgebied en hij heeft me leuke verhalen verteld over ouderwetse IBM mainframes die je soms met een hamer moest slaan om de harde schijf op te laten spinnen. Ook daar was het dus erg gezellig alhoewel ik nauwelijks met haar moeder gepraat heb verder aangezien haar stiefvader en ik in de keuken stonden want daar mocht gerookt worden.

Toen zijn we rond 22:00 doorgereden naar Hoofdplaat naar een hele goede vriendin van Denise. Denise wist de weg niet precies dus we hebben omgereden om de busroute te volgen aangezien mijn telefoon niet meer genoeg stroom overhad om nog voor navigatie apparaat te spelen. Een keer daar aangekomen had ik wat meer moeite met die vriendin (en Denise) te verstaan maar dat lukte toch nog aardig, was maar 1 zin die ik echt niet begreep en volgens mij lag dat meer aan de snelheid van het uitspreken dan aan het dialect. Helaas was ik toen we daar aankwamen wel een beetje uitgeput van al het rijden dus we zijn daar rond 0:00 weggegaan om terug te rijden naar Groede. Ook daar was het gezellig natuurlijk.

Weer terug in Groede hebben we nog even met het broertje van Denise TV gekeken en zijn we tegen 1:45 ongeveer naar bed gegaan. We sliepen op een vliering waar het behoorlijk heet was en we sliepen ook nog samen op een luchtbed van 1,40 meter breedte dus je kunt je voorstellen dat het niet geweldig slapen was. Ik werd zondag dan ook wakker met hoofdpijn en het hielp natuurlijk ook niet dat ik nog steeds een wond in mijn mond heb van een getrokken verstandskies.

Zondag was dus redelijk een hel, opstaan en wat eten en koffie drinken ging prima, maar toen we gingen rijden rond 12:30 werd het weer al snel slechter. We hebben echt 2/3-de van de rit in onweer en stortbuien gezeten. En dan kom je idioten tegen die bij weer, waarbij iedereen 60 a 70 km rijdt waar je 130 mag omdat het zicht gewoon te slecht is en mensen aquaplainen, gewoon hun licht niet aan doen! Sommige mensen zijn echt gek, er doemde op een gegeven moment opeens een grijze auto vlak voor mij op uit de regen. Ik schrok me rot.

Gelukkig is er niets gebeurd maar het was zeer inspannend rijden. Bij Joure kregen we eindelijk zon dus daar zijn we stil gaan staan om even bij te komen en daar begon ook eindelijk mijn hoofdpijn te zakken. Ik denk dat ik Denise maar snel ga sponsoren dat ze ook een rijbewijs krijgt zodat we elkaar kunnen afwisselen onderweg. Al met al heeft de auto zich prima gedragen en is het heen en weer rijden goed verlopen ondanks dat ik niet gewend ben aan dat soort afstanden. Toen we thuis waren had ik wel last van mijn rechter hiel omdat mijn voet daar de hele weg op gesteund had maar dat was na uurtje rust ook weer over gelukkig.

Alleen jammer dat thuis bleek dat ik demper materiaal aan het verliezen was en dus een nieuwe demper nodig had, maar zoals gezegd is dat vandaag gefixed!