Keuzes deel 3

Het is een jaar stil geweest rondom dit onderwerp maar de kogel is door de kerk, ik ga een huis kopen. Mijn vader helpt me hier fijn bij en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Hij denkt actief mee en heeft geholpen met een gesprek bij de bank waardoor ik nog een beetje korting krijg ook.

Welk huis het word is op dit moment nog een beetje de vraag alhoewel er een paar goede kandidaten zijn.
Afgelopen woensdag heb ik een gesprek gehad met de bank en deze hebben mij groen licht gegeven voor een hypotheek aanvraag.

De laatste weken heb ik samen met Diane diverse huizen bekeken.  Eerst een hele Funda zoektocht gehouden maar daarna natuurlijk bezichtigingen aangevraagd. De eerste huizen vielen tegen, er was er eentje die wel voldeed aan onze wensen qua ruimte maar helaas had die zoveel achterstallig onderhoud en moesten er nieuwe vloeren in, een nieuwe badkamer en een aantal nieuwe kozijnen dus dat was eigenlijk geen optie.

Inmiddels hebben we er eentje gevonden die de moeite waard lijkt te zijn. Deze is in Beijum dus ik blijf in mijn vertrouwde omgeving, hij is op zo ongeveer kruip afstand van waar Diane woont dus dat is fijn, er zijn wel samenwoon plannen in de toekomst maar dat duurt nog wel even, we zijn tenslotte nog maar iets meer dan een jaar bij elkaar.
De woning heeft voldoende ruimte, is goed onderhouden en in principe kan ik er direct in. Maandag gaan we hier een tweede bezichtiging houden met wat andere mensen, onder het motto van meer mensen zien meer. Indien de woning ook door die test heen komt ga ik een bod neer leggen en hopelijk word het die dan.

Mocht die het niet worden dan hebben we nog een aantal andere kandidaten om naar te kijken gelukkig.