The War on Kids

Ik kwam het onderstaande filmpje tegen op Facebook, ik vond het erg interessant en helaas ook erg deprimerend om weer eens te zien hoe ver zulke instanties en bedrijven willen gaan om maar geld binnen te krijgen. Vooral het stuk waarin de voormalige LAPD officier aan het woord is en verteld wat zijn ervaringen zijn over undercover acties bij middelbare scholen en uitlegt hoe de financiering van het Amerikaanse politie systeem werkt vond ik erg interessant. Het werkt namelijk zo:
Hoe meer arrestaties gevolgd door veroordelingen je weet te maken hoe meer geld je krijgt.

Het laat ook mooi zien hoe ze de eenzame kinderen en kinderen met een handicap (in dit geval autisme) zover krijgen dat die uiteindelijk, om een vriend te behouden, op zoek gaan naar een drugs dealer om voor de undercover agent iets te kopen, alleen maar om die als vriend te behouden en niet weer eenzaam te zijn. De LAPD is jaren geleden al opgehouden met dit soort undercover acties omdat ze doorkregen dat er niet minder drugs kwam en ze een buiten proportioneel aantal kinderen oppakte die lid waren van minderheden, eenzaam waren of mentale beperkingen hadden, samen gevat, de kinderen die zich makkelijk laten beïnvloeden door mensen om vriendschap te behouden. Helaas gaan veel andere politie afdelingen in Amerika hier nog steeds mee door om hun budget veilig te stellen.

Zelfs een autistische jongen die, na veel aandringen, een van zijn eigen, voorgeschreven, vicodine pillen aan de undercover agent verkoopt en voor de rest van zijn leven een strafblad heeft, niet meer terug naar school mag, niet mag gaan studeren en daarmee waarschijnlijk iemand wordt die, in een land als Amerika, weinig andere keuze heeft dan crimineel te worden.

Het filmpje: