Nog meer klussen *Updated*

Helaas schiet het klussen waar ik vorige week al over schreef niet zo hard op als ik gehoopt en gewild had. Oorspronkelijk hadden we bedacht dat we mijn trap in 1 weekeinde konden schilderen, helaas bleek dit nogal tegen te vallen.

Eerst weekeinde hebben we alles ontdaan van verf en heeft chasalin het plafond van de woonkamer voor het grootste deel geschilderd. Gisteren heeft hij dit afgemaakt en is verder gegaan met het halletje boven schilderen. Ik ben ondertussen verder met het schuren van de trap gegaan. Chasalin kan dit beter dan ik kwamen we achter dus hij heeft het tussendoor nog een keer snel over geschuurd.

Nu moet de kast onder de trap nog gemaakt worden, hiervoor moeten we nog wachten op de deurtjes die als het goed is a.s. maandag of dinsdag geleverd worden. Voor het dichttimmeren zal ook het hout wat we hier voor gebruiken eerst in de grondverf gezet moeten worden. Hopelijk krijgen we dit stuk a.s. maandag af.

Woensdag kunnen we dan als het goed is beginnen met de trap zelf schilderen, hier zullen we eerst de helft van de treden van doen zodat ik nog wel naar boven kan terwijl dit droogt, het drogen duurt zo een 12 uur ongeveer. Als het dan goed gaat kunnen we vrijdag de andere helft doen.

Ik hoop dan zaterdag en zondag zelf te gebruiken om de nieuwe kast in te delen en daarna mijn boekenkast ook opnieuw in te delen om ruimte te maken voor de twee dozen boeken die ik laatst van mijn vader heb gekregen. Een maand geleden had ik ook al veel boeken van mijn tante gekregen die er ook al nauwelijks meer in paste. Gelukkig heb ik nog extra planken staan voor in deze kast. Dus hopelijk komen we zo ver met het klussen dat ik dit a.s. weekeinde zelf kan doen en dan de boeken kast ook opnieuw kan inrichten.

So far is het plafond in de woonkamer/keuken af, dit is erg mooi geworden met een hoop dank aan chasalin. De rest van het huis is best wel een troep. Dus kreeg ik vanochtend mijn moeder onverwacht op bezoek met haar werkster nota bene, gelukkig snapte ze nog wel een beetje dat het stoffig was door de verbouwing en begon ze niet te klagen dat het netter moest zijn, soms heb ik best een hele lieve moeder (soms ook niet Wink).

In ieder geval ben ik ondanks dat het langzamer gaat dan oorspronkelijk bedacht zeer tevreden met de voortgang en dat mijn huis er nu op een aantal punten stukken beter uit gaat zien. En natuurlijk ben ik nog steeds chasalin erg dankbaar voor alle hulp.

Inmiddels heb ik de foto's die chasalin heeft genomen vorig weekeinde ook toegevoegd aan het foto album.

*Update 26/01 19:00* Ook de foto's van Doticje zijn inmiddels toegevoegd aan het foto album.