Walgelijk *Updated*

Vandaag kwam ik onderstaande tegen op Facebook. Wat een offset met het stukje 'mooi.'
Walgelijk gewoon. Ik heb er verder geen woorden voor.

Origineel gepost door Rebecca Kleyn, persoonlijk ken ik haar niet verder.

Vandaag op mijn werk iets heel tragisch gezien. Normaal gesproken houd ik mijn Facebook gezellig en muziek gerelateerd maar dit is een onderwerp dat ik niet kan... en mag negeren, en ook niet over wil zwijgen.

Voor de thuiszorg moest ik naar een 92 jarige meneer om hem te helpen met douchen. Hij vroeg mij of ik nog "wat extra tijd had" om hem te scheren, veel van mijn collega's hebben daar n.l geen tijd voor. Dat vond ik al ernstig op zich. Toen ik hem vroeg wat hij voor bijzonders ging doen dat hij zich zo op ging doffen kreeg ik nog iets veel schrijnenders te horen. Hij ging namelijk op bezoek bij zijn vrouw. Die in een verzorgingstehuis zat. Uw vrouw vroeg ik? Waarom woont u dan niet bij haar?
De arme man begon vreselijk te huilen onder de douche, en vertelde dat hij niet ziek genoeg was volgens het CIZ (centrum indicatiestelling zorg) om ook in het verzorgingstehuis te mogen wonen samen met zijn vrouw.
Ik was verbijsterd toen ik dit hoorde. Ons kabinet gaat dus al daadwerkelijk zo ver dat echtparen die hun hele leven lief en leed samen hebben gedeeld, om financiële bezuinigingsmaatregelen te scheiden.
Ik kan hier niet bij. Echt niet. Ik heb echt gehuild erom in de auto. Wat een harteloze maatschappij.
Deel dit bericht aub zoveel mogelijk. Ik hoop n.l dat hier wat tegen gedaan gaat worden, dit moet gewoon niet mogen!

 

Speechless gewoon.... Dit word er dus van ons land met onze politiek... Ik kan hier gewoon niet bij met mijn hoofd en eerlijk Rebecca Kleyn, ik ken je niet, geen idee wie je bent, maar ik huil met je mee.

 

*Update 21-06-2014*

Na dat bovenstaande bericht 65000 keer gedeeld was via Facebook is er actie ondernomen. Het blijkt dat dit gewoon niet mag van de wet en dat het CIZ zich ontzettend diep mag schamen aangezien ze deze mensen dus uit elkaar hebben gehaald zonder enige wettelijke basis, alleen maar voor wat financieel gewin. Overigens is dit ook met wettelijke basis iets waar je je voor mag schamen, maar dan mag de overheid zich schamen voor het creëren van die wettelijke basis.
Wat mij betreft mag de spijt betuiging van het CIZ gewoon ver voorbij schamen gaan aangezien ze een ouder echtpaar op het einde van hun leven zo behandeld hebben en deze stres bezorg hebben, wat mij betreft worden de verantwoordelijke personen opgespoord, ontslagen en te werk gesteld in de oudere zorg met behoud van uitkering. Aangezien andere mensen dat kunnen en zelfs moeten, laat dit soort onverantwoorde geld graaiende idioten dit maar doen als straf, veel beter dan daar iemand neerzetten die wel wil werken maar de pech heeft geen baan te kunnen vinden.

Gelukkig worden er nu juridische stappen ondernomen en is Rebecca in overleg met de zorg instelling waar de vrouw verblijft om te regelen dat de man hier bij in mag trekken.

Geweldig Rebecca Kleyn, je hebt mijn oneindig respect verdient dat je hier zo voor hebt gevochten terwijl 90% van de Nederlanders had gedacht 'ik kan hier toch niets aan doen.' Daarnaast heb je mij hoop gegeven op een aantal punten. Hoop dat als er genoeg mensen zich ergens druk om maken dit inderdaad invloed heeft en veranderingen kan brengen, hoop dat de stem van de mensen toch nog een beetje telt in dit soort situaties en zo te zien zelfs meer dan bij verkiezingen. En als laatste heb je mij het geloof terug gegeven dat niet de hele mensheid alleen maar op geld uit is.

Dus, mijn respect en mijn dankbaarheid, als ik wist waar je woonde kreeg je er een bos bloemen bij.