Trap & Tuin (een weekeinde klussen deel 2)

Trap 1Tuin 1Met veel vertraging van alle kanten is het eindelijk zover, mijn trap is af! De muren en plafonds in de halletjes en het trappen huis zijn netjes gewit. Het plafond van de woonkamer is mooi gewit en de trap en het houtwerk is geel geschilderd met daarop blauwe trapmatten. Al zeg ik het zelf, ik ben bijzonder tevreden over de kleurkeuze die ik gemaakt heb. De kast onder de trap (zie foto's) is ook af en ziet er mooi uit. Ik ben chasalin bijzonder dankbaar voor alle hulp die ik van hem heb gehad. In alle eerlijkheid, hij heeft het leeuwendeel van het werk gedaan aangezien mijn schilderkunsten niet zo goed zijn helaas.

Terwijl hij afgelopen maandag de laatste verf op de trap smeerde ben ik ondertussen alvast aan de tuin begonnen, hier komt een nieuw terras in met tegels i.p.v. steentjes. Na twee dagen even goed doorwerken heb ik alles gesnoeid, een blauwspar en 2 eikenboompjes uit mijn tuin gegraven en nu zo ongeveer 2/3-de van de steentjes uit mijn tuin. Dinsdag heb ik de laatste trapmatten erop geplakt en was de trap echt af.

Morgen naar de Hornbach om te kijken voor palen voor de nieuwe schutting en wat zand om het legwerk wat makkelijker te maken. Hopelijk als ik in dit tempo doorga is dit wel een project wat ik in enkele weken af krijg. Als ik klaar ben met het terras leggen dan ga ik het kleine boompje met rood blad (geen idee wat het is) wat meer ruimte geven want die verdwijnt nu onder de grote kronkelwilg en vlinderstruik. Daarnaast ga ik de kronkelwilg stekken zodat er op de andere hoek van mijn tuin ook een kronkelwilg kan komen te staan, dit om inkijk in de slaapkamers te voorkomen.

En als laatste maak ik om de helft van mijn tuin een hek met palen en gaas waar ik klimop tegen aan wil laten groeien. Hiernaast alvast een foto van de oude stenen die er al uit zijn en op de achtergrond de tegels die er voor in de plaats komen.

Als mijn tuin helemaal af is ga ik, op verzoek van, de oude steentjes gebruiken om een stuk van het terras van een van mijn buren te vervangen zodat ze wat meer kleur heeft in haar tuin. Al met al geloof ik dat ik nog wel een paar weken bezig ben, wat ik eerlijk gezegd wel fijn vind.

 

De oude situatie van de trap is trouwens hier te zien.