Scheveningen en een boek

Scheveningen

Na TGL 2015 heb ik een dagje rust kunnen nemen gelukkig en toen moest ik dinsdag alweer op weg naar Scheveningen. Dus maandag heb ik mijn tas uitgepakt en daarna weer ingepakt, nog even de katten van extra voer en water en een schone kattenbak voorzien en geprobeerd vroeg naar bed te gaan. Dat viel natuurlijk tegen na de LAN want mijn ritme was natuurlijk danig verstoord. Uiteindelijk wel lekker geslapen en de volgende ochtend rond 12 uur in de auto geklommen en naar mijn ouders gereden. Daar een lekkere lunch gehad en toen alles ingeladen en mocht ik naar Scheveningen rijden. Ondanks wat ruzie tussen mijn moeder en de navigatie over welke route het beste was en dat ik haar moest leren dat ik de ruitenwissers en de boordcomputer bediende zolang ik reed zijn we hier vlekkeloos aangekomen en kreeg ik zelfs het compliment dat ik goed reed.

Uitzicht vanaf het balkonTerwijl wij onderweg waren was Denise met de trein naar Rotterdam gekomen en daar opgepikt door mijn lieve tante. Zij waren wat later dan wij want mijn moeder was een aantal dingen vergeten dus werd oom eerst door mijn tante een winkel ingestuurd om de vergeten boodschappen te doen voordat mijn tante Denise kon ophalen en zij en Denise naar Scheveningen kwamen. Daarna is mijn tante gek genoeg verkeerd gereden en waren ze opeens onderweg naar leiden, gelukkig hadden ze dit snel door dus waren ze niet heel erg vertraagd. Ondertussen heb ik het tuin meubilair op het balkon gezet en ben zelfs aan het afstoffen gezet door mijn moeder.
Toen Denise en mijn tante er ook waren hebben we macaroni met veel groente en kaas en gehaktballen gegeten waarna Denise en ik een korte strandwandeling hebben gemaakt, eigenlijk meer een boulevard wandeling. We hebben daarna nog een tijdje met mijn moeder en tante hebben zitten praten voor we redelijk op tijd naar bed gingen.

Woensdag zijn Denise en ik lekker loom in bed blijven liggen tot mijn tante terug kwam van boodschappen waarna we een lekkere brunch hebben gehad met een gekookt eitje. Die middag zijn we samen over de boulevard gaan lopen tot aan de haven van Scheveningen, op de terugweg hadden we het zo warm dat we 2 grote milkshakes hebben gekocht en op een plekje in de schaduw hebben opgedronken. Tegen de tijd dat we thuiskwamen wouden mijn Samen op de bankmoeder en tante net weg om in de Passage, een overdekte winkelcentrum, te gaan winkelen dus konden wij lekker rustig samen op de bank zitten.

Toen ze uit gewinkeld waren, waarbij ze kennelijk zeer goed geslaagd waren voor nieuwe kleding aan de verhalen te horen, zijn we met ons allen uit eten gegaan op de boulevard vlak bij de pier. Eerst wou ik uit jeugdsentiment een pannenkoek eten aangezien ik dat vroeger altijd deed met mijn opa en oma op de boulevard maar helaas serveerden ze die maar tot 5 uur 's middags dus was de keuze snel gemaakt en heb ik genoten van heerlijke spareribs en erg goede frietjes, beter dan ik in lange tijd heb gehad.

's Avonds hebben we, zoals gebruikelijk in mijn familie, lekker zitten discussiëren op het balkon, soms wel wat harder dan nodig was, dit was wel even wennen voor Denise vrees ik, wat dat betreft is ze meteen goed ingeburgerd in mijn familie.

De volgende dag zijn we, na veel koffie want zo goed sliepen we niet in onbekende bedden, de boulevard weer opgegaan en gaan lunchen bij dezelfde tent als de vorige avond. We hebben samen pannenkoeken gegeten, helaas was die van mij aangebrand dus kreeg ik de mijne later omdat de kok hem overnieuw moest maken. Wederom helaas zat er erg weinig spek op, die van Denise was stukken beter belegd, dat was wel een beetje teleurstellend. Ik gok dat de kok haast had en niet blij was omdat de vorige verbrand was. Hierna was het jammer genoeg al weer tijd om onze spullen te pakken en in te laden voor de terugweg.

Na het inladen zijn we nog met ons vieren naar een Italiaanse ijssalon geweest waar ik de meest heerlijk frappe met citroen ijs heb gehad. Een frappe is eigenlijk een milkshake voor de mensen die het niet weten. Hierna volgde een moeilijk afscheid tussen mij en Denise en zijn zij en mijn tante weer richting Rotterdam gegaan en mijn moeder en ik richting Groningen. De terugweg met mijn moeder was erg gezellig en we hebben een paar goede gesprekken gehad voor mijn gevoel. Zij heeft het eerste stuk gereden maar na een pitstop voor een erg goed broodje en wat kwalitatief uitermate teleurstellende koffie heb ik het overgenomen. In Groningen snel mijn tassen uit de auto en toen is mijn moeder doorgereden naar Drouwen en was ik stuk van een drukke week met weinig slaap.

Hier kun je de rest van de foto's van Scheveningen zien.

Boek

In Scheveningen heeft Denise mij een van de mooiste cadeaus gegeven die ik ooit heb gehad, een gesigneerd boek wat ze voor mij op Castlefest heeft gekocht. Het boek heet Spiegelgeest en is het eerste deel van de serie Draken Zieler. Het is geschreven door Cocky van Dijk die het gesigneerd heeft met de tekst:

Beste Floris

Jaag je dromen na
Soms komen ze uit
Veel leesplezier.