BBQ, bier proeven en boogschieten

BBQ en bier proeven

Vorig weekeinde is er door Aldo een BBQ en bier proef avond georganiseerd. We konden bij zijn ouders in de tuin zitten en daar ook een nachtje kamperen.
Aangezien ik zelf geen bier drink heb ik het bier proeven maar overgeslagen en ben ik aan de liquor 43 met fanta gegaan, lekker zoet. De BBQ heb ik me des te beter laten smaken.

Na de BBQ hebben we de BBQ zelf omgedoopt tot een soort van vuurkorf en daar een mooie fik in gestookt. Je kon wel merken dat sommige van ons weinig kampvuur ervaring hadden waardoor er af en hout wat onhandig op het vuur werd gelegd en dus soms uit de korf viel, ik hoop dat het gras niet al te erg beschadigd is.

Ondertussen zijn er ook kaasjes op tafel gekomen die door iedereen waren meegebracht, ik heb weer eens heerlijk genoten van diverse kazen waaronder een door mij zelf meegebrachte Munster rood schimmel. Er werd over van alles en nog wat gepraat, zeker toen mensen een beetje aangeschoten raakte van het bier proeven. Hierdoor werd het een hele gezellige avond die tot diep in de nacht is voortgezet.

Aangezien ik een slecht Scout ben (lees ik had te veel last van mijn rug om in een tent te willen slapen) zijn mijn buurman en ik bij mijn ouders gaan slapen.

Boogschieten

De volgende ochtend waren we al vrij vroeg weer bij Aldo waar de meeste mensen nog sliepen, eigenlijk liep alleen Thijmen rond en zat Aldo hem een beetje in de gaten te houden. Later bleek Sophie ook al een tijdje rond te lopen en al vrij snel begonnen mensen wakker te worden al dan niet met kater.
Nadat we met ons allen van een heerlijk ontbijt genoten hebben met door Aldo gekookte eitjes en lekker vers brood zijn Isis, chasalin en ik gaan boogschieten.

Boogschieten

Voor mij was dit voor het eerst dat ik dit met een echte boog deed ook al heb ik al bijna 3 jaar een boog in huis. Voor een eerste keer ging het niet slecht, uit 18 schoten heb ik 5 keer het doel geraakt. De eerste keer 6 pijlen schieten ging natuurlijk alles er naast, eerst bereikte ik het doel niet eens omdat ik even moest leren hoe ver ik de pees naar achteren moest trekken. Het zal voor de toeschouwers wel hilarisch geweest zijn gok ik. Maar na de eerste set begon ik toch steeds meer raak te schieten ondanks het kleine doelwit.

Op een gegeven moment miste chasalin en vloog zijn pijl achter het doelwit onder een stel grote kratten, hierop moest Aldo de trekker pakken om de kratten aan de kant te tillen zodat we de pijl terug konden krijgen. Thijmen vond dat maar niets, zo een trekker maakt namelijk een hoop lawaai. Helaas heb ik het zelf voor elkaar gekregen om een van mijn pijlen tegen het metalen frame waar het doelwit aan hing te schieten en is deze pijl afgebroken. De pijl is nog prima bruikbaar want er mist maar ongeveer 5 centimeter maar helaas konden we de punt niet terug vinden zodat ik dus eerst een nieuwe punt voor die pijl moet kopen.

Na het boogschieten begreep ik spontaan waarom boogschutters arm beschermers dragen, ik had een leuke blauwe plek aan de binnenkant van mijn arm veroorzaakt door de boogpees die er bijna een week gezeten heeft, gelukkig deed het verder nauwelijks pijn. Ook de vingers waarmee ik de pees span waren wat stijf en gevoelig, ik moet duidelijk nog even beter leren een goede houding aan te nemen bij het schieten.

Ik vond het een heel erg gezellig weekeinde en zeker voor herhaling vatbaar. Alleen volgende keer van te voren maar wat extra pijlen kopen, dit keer met gekleurde veren, zwart wit is toch best moeilijk terug te vinden in het gras kwam ik achter.

Meer foto's van dit weekeinde zijn hier te vinden.

Nog een interessante mini documentaire over boogschieten voor de liefhebbers, duurt 5:51 minuten.